banner

Galatasaray bunda da lider çıktı!




Türkiye ligi dışında Avrupa’da başarıdan başarıya koşan Galatasaray, maç başına 1.26 gol yeme oranıyla Manchester United'dan sonra Avrupa'da kalesinde en çok gol gören lider oldu.

galatasaray_golGalatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer aldığı rakibi Manchester United ile kendi liglerinde gol yeme bakımından aynı kaderi paylaşıyor.

Sarı-kırmızılılar, Avrupa'nın önde gelen ligleri içinde en çok gol yiyen liderler arasında yer alıyor. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 15 maçta yediği 19 golle, maç başına 1.26 gol yeme oranına ulaştı ve 16 maçta 23 gol yiyen (Maç başına 1.43) İngiliz temsilcisi Manchester United'ın ardından Avrupa'nın en çok gol yiyen ikinci lideri oldu.

Manchester United ve Galatasaray'ın ardından İspanya La Liga lideri Barcelona, 15 maçta yediği 17 golle (Maç başına 1.13) üçüncü sırada yer aldı.

Bu alanda Almanya temsilcisi Bayern Münih, 16 maçta yediği 6 gol ve maç başına 0.37'lik gol yeme oranıyla, kalesinde en az gol gören lider olarak dikkati çekti. Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk de maç başına 0.50 gol yeme oranıyla Bayern Münih'i izledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.