banner

Yılın en iyileri belli oldu




Arjantinli Lionel Messi, 4. kez dünyada yılın futbolcusu seçilerek adını tarihe yazdırdı. Yılın en iyi golü ödülü ise Fenerbahçeli futbolcu Stoch'un oldu.

Arjantin Milli Takımı ve Barcelona'nın hücum oyuncusu Lionel Messi, takım arkadaşı İspanyol Andres Iniesta ve Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun da aday olduğu, dünyada yılın futbolcusuna verilen FIFA Ballon d'Or Ödülü'nü 4'üncü kez kazandı.

2009, 2010 ve 2011 yıllarında da ''Yılın Futbolcusu'' Ödülü'ne layık görülen Messi, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen törende, ödülü 4 kez alma onurunu yaşayan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

25 yaşındaki Messi, 1972 yılında Bayern Münih formasıyla bir yılda 85 gol kaydeden Gerd Müller'in rekorunu, 91 golle geride bırakmıştı.

Ödülü, Fransız orta saha Zinedine Zidane ve Brezilyalı forvet Ronaldo'nun 3 kez almıştı. UEFA Başkanı Fransız Michel Platini, Hollandalı Johan Cruyff ve Marco van Basten ise Ballon d'Or Ödülü'nü, yalnızca Avrupa'da oynayan futbolculara verildiği yıllarda 3 kez kazanmıştı.

Yılın Golü Ödülü Stoch'un

FIFA tarafından efsanevi Macar futbolcu Ferenc Puskas'ın anısına 2009'dan beri düzenlenen ''Yılın Golü'' Ödülü'nü ise Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Miroslav Stoch kazandı.

Stoch, İsviçre'nin Zürih şehrinde yapılan törende, 3 Mart'ta Gençlerbirliği'ne karşı köşe vuruşundan yapılan ortaya, ceza yayının dışından gelişine attığı vole golü ile Puskas Ödülü'nün sahibi oldu.

2010 yılında Hamit Altıntop'un milli formayla Kazakistan'a attığı golle kazandığı ödülü, 2009 yılında Cristiano Ronaldo, 2011'de ise Neymar aldı.

''Fair Play'' Ödülü Özbekistan'a

FIFA Fair Play Ödülü'nün sahibi Özbekistan Futbol Federasyonu (UFF) oldu.

UFF, en az sarı ve kırmızı kart alma, pozitif oyun, rakibe ve hakeme saygı ve seyirciler ile yetkililerin birbirine davranışları temel alınarak yapılan sıralamada, 498,84 puan ile en yakın rakibi İran'ın 16,37 puan önünde Afrika Futbol Konfederasyonu'nun (AFC) 2012 Fair Play Ödülü'ne layık görülmüştü.

Yılın 11'i

Yılın 11'i Iker Casillas, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Lionel Messi, Radomel Falcao, Cristiano Ronaldo olarak seçildi.

Yılın Teknik Direktörü Del Bosque

Yılın teknik direktörü ödülüne Vicente Del Bosque (İspanya), Pep Guardiola (İspanya) ve Jose Mourinho (Portekiz) aday gösterilirken, kazanan Vicente Del Bosque oldu.

Yılın Kadın Futbolcusu

Kadın futbol takımlarını çalıştıran teknik direktörler arasında mutlu sona ulaşan isim Pia Sundhage (İsveç) olurken, Yılın Kadın Futbolcusu ise Abby Wambach (ABD) seçildi.

FIFA Başkanlık Özel Ödülü'ne ise Franz Beckenbauer layık görüldü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.