banner

Sosyal medyayı en aktif onlar kullanıyor




Türkiye’de sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan kurumların başında TBMM geliyor. Meclis'in faaliyetleri hem Twitter hem de Facebook gibi sosyal medyadan duyuruluyor. TBMM Genel Kurulu'nun Twitter hesaplarını yaklaşık 240 bin kişi takip ediyor

TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Meclis'teki her türlü bilgiyi kısa süre içerisinde vatandaşla paylaşmak istediklerini belirterek, "Sosyal medya, vatandaşın bilgi edinme hakkına verdiğimiz önemin gereği olarak başlattığımız bir uygulama" dedi.

Meclis, sosyal medya kullanımında kamu kurumlarına öncülük ediyor. Sosyal medyaya büyük önem veren TBMM İdari Teşkilatı, yapılan çalışmaları başta twitter ve facebook olmak üzere sosyal medyadan anlık olarak duyuruyor. 

TBMM Genel Kurulu'nun hem twitter hem de facebook hesapları bulunuyor. Ayrıca Meclis'in kurumsal twitter ve facebook sayfaları da faaliyet gösteriyor. TBMM Genel Kurulu'nun resmi twitter hesabını yaklaşık 140 bin, kurumsal hesabını ise yaklaşık 100 bin kişi olmak üzere toplamda 240 bin kişi takip ediyor.

8 dilde yayın yapan TBMM resmi internet sitesini de günlük ortalama 900 bin kişi ziyaret ediyor. 

TBMM Genel Sekreteri Dr. Neziroğlu, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'te şaffaflığı önemsediklerini söyledi.

Meclis'teki her türlü bilgiyi, kısa bir süre içerisinde vatandaşla, takip edenlerle paylaşmak istediklerini belirten Neziroğlu, "Sosyal medya, vatandaşın bilgi edinme hakkına verdiğimiz önemin gereği olarak başlattığımız bir uygulama" dedi.

Dr. Neziroğlu, Meclis'in iki tane twitter hesabı bulunduğunu ifade ederek, Genel Kurul'da görüşmelere başlandığı andan itibaren Genel Kurul'daki çalışmalarla ilgili tweet attıklarını kaydetti. Neziroğlu, Genel Kurul çalışmalarını toplamda 240 bin kişinin takip ettiğini ve gün geçtikçe de bu sayının arttığını söyledi.

Genel Kurul'dan tek taraflı mesaj yazıldığını ifade eden Neziroğlu, yeni dönemde vatandaşların yazdığı yorumlara cevap verileceğini ve vatandaşların idari teşkilata ilişkin görüş ve önerilerini alacaklarını bildirdi. Neziroğlu, Meclis'le ilgili olan biten herşeyi, basın toplantılarını, Meclis Başkanı'nın faaliyetlerini, komisyon çalışmalarını anında takipçilerle paylaştıklarını vurguladı.

Dr. Neziroğlu, "Tepkiler nasıl?" sorusu üzerine, "Tepkiler çok olumlu. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bazı maçlarında tebrik mesajları atmıştık, olumlu geri dönüşler olmuştu" ifadesini kullandı.

"Yeni web sayfası kullanıcı dostu"

Meclis'in yeni web sayfasının kullanıcı dostu haline geldiğini dile getiren Neziroğlu, görme engelliler için sesli anlatımlar koyduklarını, en son milletvekillerinin özgeçmişlerinin sesli anlatımını eklediklerini kaydetti.

Neziroğlu, yeni dönemde komisyonların web sayfalarını gözden geçireceklerini, biraz daha kullanıcı dostu hale getireceklerini söyledi.

8 dilde yayın yapan TBMM web sayfasını günden güne daha fazla vatandaşın ziyaret ettiğini anlatan Neziroğlu, "Ben bunun başka bir parlamentoda olduğunu zannetmiyorum. Bir çok yabancı parlamentoda 2 ya da 3 dil var ancak. Bu konuda TBMM olarak iyi bir noktadayız" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.