banner

Dünyaya benzeyen gezegen bulundu




Güneş Sistemi'ne 400 ışık yılı uzaklıkta, büyüklük ve içerik açısından dünyaya benzeyen bir gezegen keşfedildi.

"Nature" dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nın (NASA) Kepler Uzay Teleskobu ile bulunan Kepler-78b adı verilen gezegen, dünya gibi kaya ve demirden oluşuyor.

Yoğunluğunu ve içeriğini belirlemek için gezegenin kütlesini ölçen bilim adamları, Kepler-78b'nin Dünya'nın 1,2 katı büyüklüğünde ve iki katı ağırlığında olduğunu tespit etti.

Kuğu Takımyıldızı'nda yer alan Kepler-78b, yörüngesinde bulunduğu yıldızın çevresindeki dönüşünü  8,5 saatte tamamlıyor.

Gezegenin yüzeyindeki sıcaklığın yaklaşık 2 bin derece olduğu tahmin ediliyor. 

Yıldızına son derece yakın mesafede bulunan ve birkaç milyar yıl sonra yıldızı tarafından yok edileceği hesaplanan gezegenin, kısa ömürlü olduğu sanılıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.