banner

Çocuklar, Apple’ı 32,5 milyon dolar zarara soktu




Apple'ın, çocukları rıza dışı uygulama mağazasından alışveriş yapan müşterilerine geri ödeme yapacağı belirtildi.

Apple’ın, çocukların mobil uygulamalarla oynarken ailelerinin izni olmadan satın alma işlemleri yapmasıyla ilgili federal davada anlaşma sağlamak için tüketicilere 32,5 milyon dolar geri ödeme yapacağı bildirildi.

Federal Ticaret Komisyonu, Apple’ın, çocukların ebeveynlerin bilgisi veya müsadesi olmadan cep telefonları ve diğer cihazlarla oynarken uygulama içi satın alma işlemleri için en az 32,5 milyon dolar geri ödeme yapacağını açıkladı.

Komisyon, aile izni olmadan yapılan satın alma işlemleriyle ilgili onbinlerce şikayet alındığını açıklarken, 32,5 milyon doların Apple’ın geri ödeyeceği asgari tutar olduğu belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.