banner

CHP'nin ‘internet’ raporu




 CHP'nin internet raporu yayınlandı. İşte CHP'nin yayınladığı internet raporunun ayrıntıları...

CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de yaklaşık 40 milyon İnternet kullanıcısı bulunduğu belirtildi. İnternet kullanan her dört kişiden üçünün sosyal medya uygulamalarında yer aldığı vurgulanan raporda, Twitter hesap sayısının 12 milyonu, Facebook hesap sayısının da 32 milyonu aştığı kaydedildi

CHP BYKP ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından internet alanındaki son gelişmelerin ele alındığı bir rapor hazırlandı. 

Türkiye'de internet kullanımının hızla yaygınlaştığı belirtilen raporda özellikle Gezi Parkı odaklı gelişmeler ve sonrasında yaşananların bu yaygınlaşmada önemli payı olduğu vurgulandı. 

Türkiye’de yaklaşık 40 milyon internet kullanıcısının bulunduğu bildirilen raporda, her dört kullanıcıdan üçününü ise sosyal medya uygulamalarında yer aldığı ortaya kondu. 

"İnternet erişimine sahip her dört kişiden üçü İnternetten haber okuma, haber alma amaçlı olarak yararlanmaktadır" değerlendirmesine yer verilen raporda, Türkiye'nin, sosyal medya kullanımında dünyada en üst sıralarda yer aldığı açıklandı.

-"Kullanıcıların üçte birinin Twitter hesabı var"

Rapor, Twitter ve Facebok uygulamalarındaki hesaplara ilişkin bilgileri de içeriyor. 

Buna göre Türkiye'deki internet kullanıcılarının yaklaşık üçte birinin Twitter hesabı bulunuyor. Gezi Parkı odaklı gelişmeler öncesinde Türkiye'deki aktif Twitter kullanıcı hesabının 2 milyondan 10 milyona yükseldiği belirtilen raporda, halihazırdaki hesap sayısının ise 12 milyonu geçtiği ifade ediliyor.

Rapora göre, Facebook'taki hesap sayısı da 32 milyonu aşmış durumda.

Raporda CHP'nin internete hızlı ve özgür erişimi, temel bir insan hakkı olarak gördüğü ifade edilirken, hükümetin internet özgürlüğünü kısıtlamak için çeşitli düzenlemeleri ve uygulamaları birbiri ardına devreye soktuğu da iddia edildi. 

-CHP'nin önerileri

CHP'nin, internetin özgürlüğüne kavuşması için önerdiği önlemler ise raporda şu şekilde sıralandı:

-İnternete ilişkin tüm kanunlar, taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler ile uyumlu hale getirilmelidir 

-Mahkemeler dışındaki tüm mercilerin erişim engelleme yetkisi kaldırılmalıdır

-Yasaklara zemin oluşturan katalog suçlar kapsamı daraltılarak yoruma açıklık bırakmayacak şekilde tanımlanmalıdır

-Geniş içerikli sitelerin tamamının erişime kapatılması yerine yalnızca suç teşkil eden bölümleri engellenmelidir 

-STK'ların bilgi teknolojileri konusunda somut veriler toplamaları ve kamuoyunu bilgilendirmeleri teşvik edilmelidir

-İçişleri Bakanlığı kararnamesi ve polis eliyle yapılan sosyal medya izlemeleri ve fişlemelerine derhal son verilmelidir 

-Devlet, internetin güvenli kullanımı için gerekli olan "sayısal okuryazarlığı" hızla yaygınlaştırmalıdır 

-Kişisel Verilerin Korunması Kanunu en kısa zamanda kabul edilmeli ve "unutulma hakkının" tanınması ile ilgili düzenlemeler yapılmalıdır

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.