banner

Cumhurbaşkanı onayı gelmeden internet sansürü başladı




Meclis’ten dün geçen internet yasası henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadan internette yasaklar başladı.

Meclis'ten geçen yeni internet yasası henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından internete sızdırılan telefon görüşme kayıtları, YouTube'da 'hükümetin izin vermediği' belirtilerek engellenmeye başlandı. Radikal.com.tr'nin haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a ait olduğu belirtilen ses kaydını dinlemek isteyenler, "Bu içerik, hükümet tarafından yapılan yasal bir şikayet nedeniyle bu ülkenin alan adında kullanılamıyor" uyarısı ile karşılaşıyor. Üstelik bu uyarı internette yasaklı sitelere giriş yöntemi olarak kullanılan 'DNS değişikliği' yapılmış olsa bile kullanıcının karşısına çıkıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.