banner

18 ay içinde 350 bin etkileşimli tahta sınıflarda olacak




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, okullara bir milyon bilgisayar dağıttıklarını, 85 bin etkileşimli tahta yerleştirdiklerini belirterek, "40 bin okulumuza daha etkileşimli tahta kazandıracağız. 18 ay içinde 350 bin etkileşimli tahta sınıflarımızda öğrencilerimizin hizmetinde olacak" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Congresium'da düzenlenen Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde, iktidarları döneminde, 417 bin yeni öğretmeni göreve başlattıklarını belirtti.

Önceki hafta 10 bin öğretmenin atamasının daha yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bir yandan eğitimin altyapısını değiştirip sağlam bir zemine kavuştururken diğer yandan da ileri teknolojiyi okullara taşıdıklarını vurguladı.

Okullara bir milyon bilgisayar dağıttıklarını dile getiren Erdoğan, meslek liseleri hariç tüm liselerdeki sınıflara 85 bin etkileşimli tahta yerleştirildiğini söyledi. Meslek liseleri ve diğer okullar için sözleşmelerin imzalandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "40 bin okulumuza daha etkileşimli tahta kazandıracağız. 18 ay içinde 350 bin etkileşimli tahta sınıflarımızda öğrencilerimizin hizmetinde olacak" diye konuştu.

Etkileşimli tahtalarda ve tablet bilgisayarlarda kullanılacak eğitim kaynaklarının hazırlanmaya devam ettiğini belirten Erdoğan, şu ana kadar 5 bin ders videosu ile 3 bin ses kaydının oluşturulduğunu söyledi. 54 bin ders malzemesinin hazırlandığını, 100 bin öğretmenin FATİH Projesi eğitimi aldığını bildiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Tablet bilgisayarda artık süreci hızlandırıyoruz. 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarın ihale süreci belli bir aşamaya geldi, dünyanın en güçlü firmaları bu büyük proje için yarışıyorlar. Artık üretimi de ihaleden sonra ülkemizde yapmak kaydıyla, ortak üretim. Sevgili çocuklar, sevgili gençler her ne yapıyorsak bilin ki sizler için yapıyoruz. Bizim yaşadığımız zorlukları, yoksulluğu, yoksunluğu sizlerin de yaşamasını istemiyoruz. Sizlere daha bir farklı ülke, daha büyük bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye emanet etmek için doğumunuzdan başlayarak her aşamada sizlere en iyi imkanları sunmanın mücadelesini veriyoruz."

"Siz çocuklarımıza en iyi imkanları sunmanın çabası içindeyiz"

Okul öncesi eğitime farklı destek verdiklerini dile getiren Erdoğan, "İnşallah büyüdüğünüzde, iş hayatına atıldığınızda her biriniz iyi bir doktor, mühendis, bilim insanı, sanatçı, sporcu, işçi, yargıç, memur, esnaf, asker, polis ve en önemlisi belki de öğretmen olacaksınız. Bu şekilde en iyi eğitimle, en iyi donanımla hayata atıldığınızda Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandıracaksınız" dedi.

Çocuklardan, ülkenin dedelerden, ecdaddan, atalardan miras alındığını unutmamalarını isteyen  Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle de bu ülkeyi aziz şehitlerimizin bir emaneti olarak aldık. Şehitlerimiz canlarını vatanları için seve seve verirken bu ülkenin çocuklarının emniyet, huzur, en iyi imkanlar içinde yaşamalarını arzu ediyorlardı, Biz şehitlerimize bir borç olarak siz çocuklarımıza en iyi imkanları sunmanın çabası içindeyiz. Sizlerin de şehitlerimizin emaneti olan bu ülke için sadakatle çalışacağınıza, bu ülkeyi büyütmek ve yüceltmek için gece gündüz demeden koşturacağınıza yürekten inanıyorum."

"11 yılda 205 bin yeni derslik açtık"

"Türkiye'nin çocukları, her şeyin en iyisine layıktır" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onun için biz, 'Türkiye'de bütçeden en fazla payı eğitime ayıracağız' dedik ve bugüne kadar da eğitime ayırdık. Bunu gerçekleştirdik. Her yıl bütçemizden en fazla kaynağı eğitime ayırıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin sizlerin en iyi eğitimi alabilmeleri için kadroda birinci sırada en fazla kadroyu eğitime tahsis ediyoruz. Derslik okul sayıları yetersiz kalıyordu. 79 senede Cumhuriyet tarihinde inşa edilen derslik sayısının yarıdan fazlasını biz şu 11 yıl içinde inşa ettik. Çünkü yeterli değildi. Az önce ifade ettiğim gibi 60 öğrenci, 70 öğrenci bunların ders yaptığı derslikler. Onun için 11 yılda 205 bin yeni derslik açtık ve sınıflardaki bu sayıyı azalttık. Hedef 30 öğrenci ve aşağısı. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sonra başka bir şey daha yaptık. Ders kitaplarındaki karmaşayı ortadan kaldırdık. Şu anda siz okullar başladığında sınıflarınızda, sıralarınızın üzerinde birinci hamur kağıttan kitaplarınızı bulabiliyorsunuz. Türkiye'nin dört bir yanında artık bu var. Ücretsiz olarak bütün bunları yavrularımıza teslim ediyoruz. Bu bir lütuf değildir. Bu sadece devletin vatandaşına karşı, yavrularına karşı görevini yerine getirmesi olayıdır. Bu eskiden böyle değildi ve devlet öğrenciye kitap, defter böyle bir şey vermezdi. Öğrenci kendi sağlar, bulurdu. Günlerce kitap peşinden koşardı. Bu sorunu ortadan kaldırdık ve bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam eder. Şimdi bu yıldan itibaren özel okullarda artık ders kitaplarını biz vermeye başlıyoruz. Çünkü orada sıkıntı olsun istemedik."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.