banner

Whatsapp’a yeni özellik geliyor




Akıllı telefonların en popüler sohbet uygulaması Whatsapp’ı Facebook’un almasının ardından uygulamada yeni özellikler birbiri ardına gelmeye başladı. Whatsapp'a sesli görüşme özelliği geliyor.

500 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı olduğu sanılan popüler sohbet uygulaması Whatsapp'ta uzun zamandır beklenen sesli arama özelliğinin yeni gelecek güncellemeyle birlikte kullanıcılara sunulacağı ortaya çıktı. Böylece kullanıcılar tıpkı Viber'de olduğu gibi Whatsapp hesabı olan herhangi bir kullanıcıyı arayabilecek.

Görüşmeler kaydedilebilecek

Ancak Softsonic isimli teknoloji sitesinin iddiasına göre Whatsapp'a sesli görüşmelerle birlikte gelen asıl özelliğin ses kayıt fonksiyonu olacak. Whatsapp'tan bir görsel de paylaşan siteye göre uygulama çerçevesinde yapılan ikili görüşmeler istendiği taktirde telefonlara kaydedilebilecek.

Gizlilik sorunu

Ancak bu özelliğin her yerde kullanıma geçmesi imkânsız gibi gözüküyor. Sebebi ise telefon görüşmelerinin kayıt edilmesi birçok ülkenin hukuk sistemine göre yasadışı. Bu ülkelerin başında Amerika geliyor. Amerikan yasalarına göre bir telefon görüşmesini, görüşmeyi yapan iki tarafında rızası olmadan kaydetmek yasalara aykırı. Birçok ülkede bu işlem yasal olmasına rağmen ciddi problemler barındırıyor çünkü bu ülkelerde telefon görüşmeleri yasal kanıt olarak sunulabiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.