banner

'Her şeyi öğrenebilirsin'




Tüm dünyada büyük ilgi gören “You Can Learn Anything” (Her Şeyi Öğrenebilirsin) kampanyası Türkiye’de de başladı. Khan Academy Türkçe, “Her insan öğrenebilir. Kim olursan ol, nerede olursan ol, tek bir şeyi bilmelisin: Her şeyi öğrenebilirsin!” sloganı ile ülkemizde de toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor.

“Herkese, Her Yerde, Dünya Standartlarında ve Ücretsiz Eğitim” hedefi ile yolan çıkan online öğrenim platformu Khan Academy Türkçe geçtiğimiz günlerde birinci yılını geride bıraktı. Khan Academy’nin tüm dünyada büyük ilgi gören “You Can Learn Anything” (Her Şeyi Öğrenebilirsin) kampanyası Khan Academy Türkçe’nin birinci yıldönümünde Türkiye’de de başladı.

Yapımında “Ejderha Dövmeli Kız” filmiyle Oscar ödülü almış film editörü Angus Wall’un da katkısının bulunduğu “Her Şeyi Öğrenebilirsin” tanıtım videosunda kampanyanın ilham aldığı değerler çarpıcı şekilde vurgulanıyor.

Khan Academy Türkçe, “Her insan öğrenebilir. Kim olursan ol, nerede olursan ol, tek bir şeyi bilmelisin: Her şeyi öğrenebilirsin!” sloganı ile ülkemizde de toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Eğitimde fırsat eşitliği felsefesi ile yola çıkan, dünyanın en yaygın online eğitim platformu Khan Academy, sanal ortama sivil bir katkı olarak sunduğu “Her Şeyi Öğrenebilirsin” kampanyası ile her insanın öğrenebileceğini vurgularken, zekânın doğuştan, genetik faktörlerle belirlendiği yönündeki yargıları yıkıp gelişme odaklı bir zihniyeti teşvik ediyor. Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan bu konudaki düşüncesini, “Öğrenme konusuna olan bakışımız, öğrettiğimiz her şeyden çok daha önemli. Eğer toplum olarak öğrenirken çabalamamız gerektiğini kabullenirsek, insanlığın potansiyeli uçsuz bucaksız bir hal alacaktır” cümleleriyle özetliyor. Khan ayrıca “Zekâmız sabit değildir ve zekâmızı geliştirmenin en iyi yolu da zorlanabileceğimiz ve hata yapabileceğimiz işlerle uğraşmaktır” sözleriyle herkese “her şeyi öğrenebilirsin” diyor ve herkesi öğrenmeye davet ediyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.