banner

Y kuşağının yüzde %83'ü akıllı telefonlarından hiç ayrılmıyor




Y kuşağı ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre; Y kuşağının %60’ı işyerinde kendi cihazlarını veya kişisel uygulamalarını kullanıyor. Elde edilen sonuçlar, mobil hayat tarzını benimseyen Y kuşağının %89’unun 09:00-17:00 zamanlı bir iş yerinden çok, daha esnek çalışma saatleri sunan firmalarda çalışmayı tercih edeceğini gösteriyor. Araştırmaya katılanların %89’u, mobil çalışma planlaması yapabilecekleri iş yerlerinde daha mutlu olacaklarını belirtiyor.

Y kuşağının %96’sı internete girmek için akıllı telefonlarını kullanıyor

Dünyanın önde gelen iletişim ve yazılım şirketi Unify’ın Y kuşağı için yaptırdığı bir araştırmaya göre; Y kuşağı, çalışma şeklinin bugüne kadar hiç olmadığı kadar mobil olacağı bir kuşak olacak. Araştırma sonuçlarına göre, Y kuşağının %96’sı günlük olarak akıllı telefonlarını kullanıyor, %50’si internete bilgisayarlarından ziyade akıllı telefonlar üzerinden bağlanıyor ve %18’i sadece mobil cihazlar üzerinden internete giriyor. araştırmaya katılanların %83’ünin akıllı telefonlarını uyurken bile başuçlarında tuttuklarını dile getirmeleri ise dikkat çeken diğer bir sonuç.

Masaüstü telefonlarının iş yerinde kullanım ömrü bitti!

Mobil çalışma alanlarına bakıldığında; Y kuşağının %60’ının işyerinde kendi cihazlarını veya kişisel uygulamalarını kullandıklarını, %70’inin kullandığı uygulamaların kurumsal BT politikaları tarafından desteklenmediğini, %74’ünün masaüstü telefonların iş yerinde kullanım ömrünün bittiğini, %31’inin her yerden dokümanlarına ulaşabilecekleri Dropbox gibi uygulamaları kullandıkları ve %22’sinin de mobil erişim için Google Drive kullandığı görülüyor.

09:00-17:00 mazide kaldı, esnek çalışma dönemi başlıyor

Mobil hayat tarzını benimseyen Y kuşağının %89’u 09:00-17:00 zamanlı bir iş yerinden çok daha esnek çalışma saatleri sunan firmaları tercih edeceğini söylüyor ve %89’u mobil çalışma planlaması yapacağı iş yerlerinde daha mutlu olacağını belirtiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.