banner

FATİH Projesi ile 9 bin 52 okul daha internete kavuşacak




Fatih Projesi kapsamında, ihalesi tamamlanan 9 bin 52 okulun genişbant hızlı internet erişim altyapısının kurulmasına ilişkin imzalar atıldı.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş ve NETAŞ Genel Müdürü Kamil Orman, FATİH Projesi kapsamında gerçekleştirilecek 2. faz yerel alan ağı kurulumu ihalesi sözleşmesini, bir otelde düzenlenen törenle imzaladı. 

Dinçer Ateş, buradaki konuşmasında, imzalanan sözleşmeyle FATİH Projesi'nde önemli bir adımın daha atıldığını ifade etti.

Ateş, 2013’de 3 bin 362 okulun internet altyapısının tamamlandığını, 2014’de ihalesi yapılan 4 bin 462 okulun internet kurulum sürecinin bu yılın sonunda tamamlanacağını bildirdi. 

NETAŞ ile imzalanan sözleşme ile 9 bin 52 okulun daha internet altyapısına ve kablolama hizmetine kavuşacağını belirten Ateş, "Bu ihaleyle beraber toplamda 17 bin 30 okulumuzun geniş bant internet altyapı kablolama işini bitirmiş olacağız" dedi.

Altyapısı tamamlanan 3 bin 362 okulun genişbant hızlı internet erişiminin ise 1 Mayıs'a kadar tamamlanacağını anlatan Ateş, "Bu alt yapılar, artık internetle de beslenen, damarlarına kan pompaladığımız altyapılar olmaya başlayacak" ifadesini kullandı. 

FATİH Projesi'nde gelinen aşamada ortaya çıkan bu rakamların dışarıdan duyulduğunda "oldukça şaşırtıcı" olarak nitelendirildiğini aktaran Ateş, "Ama biz Türkiye olarak böyle büyük rakamları duymaya alışığız. Geçtiğimiz ay UNESCO'da 17 bin okuldan bahsettiğimde, bu rakamın sınıf mı okul mu olduğunu sordular. Bunlar okul... Böylece FATİH Projesi'nde altyapı çalışmaları kapsamında, çok ciddi bir mesafe geride bırakılmış olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Ateş, bu yıl içinde 10 bin okulun daha internet alt yapısının kurulumu için ihaleye çıkmayı planladıklarını, ayrıca FATİH Projesi'nde 700 bin tablet bilgisayar alımı ihale sürecinin yakında tamamlanacağını ve bu tabletlerin bu yıl içinde öğrencilere dağıtılacağını söyledi. 

300 bin etkileşimli tahta 

Sınıflardaki etkileşimli tahta sayılarına ilişkin de bilgi veren Ateş, 2012'de 84 bin etkileşimli tahtanın kurulumunun tamamlandığını, bu rakama daha sonra 30 bin daha eklendiğini bildirdi. Ateş, bu yıl sonuna kadar da 300 bin etkileşimli tahtanın kurulumunu hedeflediklerini kaydetti.

Dinçer Ateş, 9 bin 52 okulu kapsayan internet altyapısı işi için 11 firmanın şartname aldığını, 7 firmanın ihaleye katıldığını belirterek, "Açık ihale usulüyle şeffaf ve rekabetçi bir ihale gerçekleştirildiğini ve ortaya çıkan sonuçtan karşılıklı olarak memnun olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu. 

"İhaleye en iyi teklifi sunduk"

NETAŞ Genel Müdürü Orman ise MEB'in açtığı ihaleye 4 paket şeklinde toplam 249 milyon 939 bin 377 lira bedelle en iyi teklifi sunduklarını bildirdi.

Hayata geçirilecek proje sayesinde, okul ortamında öğretmen ve öğrencilerin eğitim dokümanlarına ve sosyal bilgi ihtiyacına elektronik ortamda erişimin sağlanacağını ifade eden Orman, böylece okul ortamındaki elektronik paylaşımın kullanımına yönelik istatistik verinin de merkezde toplanabileceğini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.