banner

Uçakta Cepten Nasıl Konuşacağız?




Yakın bir zamanda Türk Hava Yolları'nın yolcularına sunacağı uçuş sırasında cep telefonu ile görüşme ve internet konusunda perde aralanıyor. Bu işin nasıl yapılacağını, adım adım anlatıyoruz.

Uçakta kapalı tutulan mobil cihazlar, uzun uçuşlarda ve acil durumlarda yolcuları bazen zor durumda bırakabiliyor. Bu duruma çözüm arayan havayolu şirketleri arasında ülkemizin yükselen değeri THY de var.

Firmadan yapılan açıklama ile beraber, bir süre sonra başlaması öngörülen hizmetin nasıl gerçekleşeceğine dair bilgileri bu yazıda paylaşacağız.

THY'ye bu çözümü sunacak olan AeroMobile adlı firma, yolcuların kendi cep telefonlarını ve tabletlerini uçuşta güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlıyor.

Kimler kullanıyor?

Uçuşlarda en çok tercih edilen iki üretici olan Airbus ve Boeing'e ait olan uçaklarda, uçağın yapımı esnasında kurulabildiği gibi uçağın hizmet halinde olduğu dönemde de kurulabiliyor. 2008 yılından beri 10 milyonun üzerinde yolcu bu servisleri kullanmış durumda.

Uçuş eğlencesi ve iletişimi sistemlerinde önde gelen tedarikçilerinden biri olan Panasonic Avionics tarafından çoğunluk hissesi satın alınan AeroMobile, hâlihazırda Emirates, Virgin Atlantic ve Malezya Havayolları tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Panasonic tarafından AeroMobile’ın uçuş mobil telefon servisi ile işbirliği halinde sunulan bir ürün olan eXPhone  ile yolcular cep telefonlarını, akıllı telefonlarını ve BlackBerry cihazlarını uçuş halindeyken sesli arama yapmak,  SMS göndermek ve e-posta gibi veri hizmetlerinden yararlanmak için kullanabilecekler.

Özellikle gurbetçilerin yoğun kullandığı havayolu şirketi olan Lufthansa ve Gulf Air şirketleri tarafından da yakında bu çözümlerin sunulması bekleniyor.

Sistemi kullanacağı açıklanan diğer havayolu şirketlerinin arasında Etihad, SAS, Cathay Pacific ve Türk Hava Yolları yer alıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.