banner

“Eşya Kütüphanesi” dünyanın en iyi 20 sosyal girişimi arasında




2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Genç Sosyal Girişimci Ödülü’nü alan “Eşya Kütüphanesi”, dünyanın en iyi 20 sosyal girişimi arasına girdi.

aysu erdoğdu15 yıldır Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) tarafından küresel olarak düzenlenen ve Sylvan Laureate Vakfı (SLF) tarafından desteklenen Global Fellows ( Küresel Liderler) programı dünyanın dört bir yanından 20 genç sosyal girişimciyi belirledi. Amerika, Kanada, Singapur, Avustralya, Birleşik Krallık, Kolombiya, Brezilya, Şili ve Hindistan olmak üzere 19 ülkeden küresel değişimler için yenilikçi çözümler geliştirmiş 20 projenin sahibi ödül aldı.

Türkiye’den ise, 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden de Genç Sosyal Girişimci Ödülü’nü alan, Ayşe Gökçe Bor, Didem Yeni ve Aysu Erdoğdu tarafından hayata geçirilen “Eşya Kütüphanesi” dünyanın en iyi sosyal girişimleri arasına girdi.

Global Fellows seçilen Ayşe Gökçe Bor, “Online bir platform olan Eşya Kütüphanesi, insanların ihtiyaçları olan eşyaları satın almaları yerine birbirlerinden ödünç almalarını ve birbirlerine ödünç vermelerini sağlıyor. Proje toplum ilişkilerini güçlendirirken doğal kaynakların tüketimini azaltmayı amaçlıyor. Şimdiye kadar platformumuzu 2000’i aşkın insan kullandı” diye konuştu. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.