banner

Frankfurt Kitap Fuarı’nda FATİH Projesi yoğun ilgi gördü




Frankfurt Kitap Fuarı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı stantta tanıtılan "FATİH Projesi" yoğun ilgi görüyor.

fuar fatih projesiBu yıl 67'ncisi düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı stantta tanıtılan FATİH Projesi yabancı katılımcıların beğenisine sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İletişim Daire Başkanı Muhammed Sadık Arslan, fuara bakanlık olarak ilk kez katıldıklarını ve projeyi uluslararası alanda tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Projenin yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Arslan, "Fuarda projeye ilgi çok yoğun. Bizi birçok ülke kendi ülkelerindeki fuarlara davet etti. Özellikle bu alanda eğitim içerikleriyle ilgili uluslararası düzeyde katılımcılar var. Projeyle çok yakından ilgilendiler" dedi.

FATİH Projesi çapında bir projenin dünyada örneği olmadığını belirten Arslan, şu ana kadar 28 ülkeden ilgili bakanların Milli Eğitim Bakanlığı'nı ziyaret ederek bilgi aldığını ifade etti.

Projenin en önemli ayaklarından birisinin de eğitsel elektronik içeriklerin üretilmesi olduğuna dikkati çeken Arslan, "Bu kapsamda 2012 yılında yayın hayatına başlayan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) 8 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük eğitsel elektronik içerik portalı olma özelliğini kazandı. EBA portalı aracılığıyla öğretmen ve öğrenciler ders kitaplarına, dersleriyle ilgili görüntülere, görsellere ve sesli anlatımlara kolayca ulaşabiliyorlar" diye konuştu.

Birçok ülkeden fuarlara katılma teklifi aldıklarını aktaran Arslan, 20-23 Ocak tarihlerinde Londra'da düzenlenecek dünyanın önde gelen eğitim teknolojileri fuarlarından "BETT Show"a katılacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan ziyaretçiler, kurulan stantta okul sıralarına oturarak FATİH Projesi'ni tecrübe etme imkanına sahip olabiliyor. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.