banner

Samsung Geleceğin Mucitleri ödüllendirildi




Samsung’un öğrencilere bilimi sevdirerek onları yaratıcı düşünmeye ve yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek üzere Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Oflaz Medya Grubu işbirliğiyle hayata geçirdiği “Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışmasının kazananları ödüllendirildi.

samsung oduller“Dünyaya ilham ver, geleceği tasarla” vizyonu doğrultusunda, gençlerin ve çocukların yaratıcılığını geliştirmesine farklı projelerle destek veren Samsung, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Oflaz Medya Grubu işbirliğiyle düzenlediği “Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”yla, bu yılın kazanan mucitlerini ödüllendirdi. 3 projenin sahiplerine verilen birçok ödülün yanı sıra, yarışmada finale kalan öğrenciler ve onlara rehberlik eden öğretmenlerine Samsung Galaxy Tab A hediye edildi.

İlk kez 2013 yılında hayata geçirilen ve Türkiye çapında ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin; çevre, enerji, sağlık ve teknoloji dallarında katılım gösterdiği yarışmaya bu yıl 687 başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen kazananlara ödülleri, 23 Kasım 2015 tarihinde düzenlenen törende takdim edildi.

Ödül törenine katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yaptığı konuşmasında Samsung ve Kidz TV’ye destekleri; Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne himayeleri için teşekkür ederek, “Eğitimle, çocuklara perspektif kazandırmanın son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı bir müfredat çerçevesinde yürütürken; sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin desteği ile yürütülen çalışmalara da destek veriyoruz. Tüm Türkiye’nin her yerinden çocuklarımızın katılımıyla gerçekleşen ‘Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması’ kapsamında, seçilen çocuklarımız kadar seçilemeyen çocuklarımızın da sürece dahil olması ve “ben varım” diyebilmesi, bizim için çok değerli” dedi.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung ödül töreninde yaptığı konuşmada Samsung’un sosyal sorumluluk vizyonunun odağında eğitimin olduğunu ve Türkiye’deki çalışmalarını da bu vizyonla kurguladıklarını belirtti. Joung, “Dünyayı şekillendirip değiştirecek olan enerji ve coşkuyu taşıyan genç neslin, Türkiye’yi inovasyonda öncü konuma getireceğine inanıyoruz. Samsung olarak, bu inançla geliştirdiğimiz eğitim programlarıyla yeni olanaklar yaratmanın yanı sıra; gençlerin yaratıcı fikirlerini ve girişimci ruhlarını da destekliyoruz. Yaratıcı Çocuklar Derneği ile yürütmekte olduğumuz ‘Samsung Geleceğin Mucitleri’ projesiyle, gençlerin bilimin ışığında ilerlemelerine katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Yarışmaya katılan çocuklarımızın yaratıcı düşünme ve kurdukları hayalleri projelerine yansıtma becerilerini gururla izliyor; onlardan ilham alıyoruz” diye konuştu.

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa  şunları söyledi: “Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışması, çocukların hayal güçlerini kullanarak yaratıcılıklarını geliştirmek üzere gerçekleştirilen önemli bir projedir. Bugünün dünyasında tek sürdürülebilir rekabet avantajı hem bireyler hem şirketler hem de ülkeler için yaratıcılıktır. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını kullanarak ortaya koyacakları yeni proje ve ürünlerin gelecekte insanlığa çeşitli alanlarda katkı sağlayacağına inanıyor, geleceğin mucitlerini şimdiden kutluyorum.”

Türkiye’nin teknolojik özgürlüğe ihtiyacı var

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ise konuşmasında, “Türkiye’nin daha çok bilime, daha çok bilimselliğe ve böylelikle daha çok teknolojik özgürlüğe ihtiyacı var. Geleceği belirleyecek asıl kuvvet, bilgi teknolojileri ve bu teknolojileri üreten akıl olacaktır. Geleceğe giden bu trende şimdiden yerimizi almamız lazım. Çocuklarımızı bilimin ışığına yönlendirmeli, küresel planda akıl ve yaratıcılığımızla rekabet etmeliyiz. Bu toprakların büyük bilgelerinden Mevlana’nın dediği gibi ‘dün dünle gitti, artık yeni şeyler söylemek lazım.’ Bizim çocuklarımız artık bilimin ışığında bizim kuramadığımız ama bunun için çaba harcadığımız güzel dünyayı kuracaklar. Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin Samsung Electronics sponsorluğunda ve Oflaz Medya Grubu işbirliğinde öncelikle bizlere 3 yıldır  her konuda  destek olan teknoloji devi Samsung'a  çok teşekkür eder; geleceğin minik mucitlerine sonsuz başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Oflaz Medya Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya, “Geçmişin söyleyecek yeni bir sözü yok. Her şey şu anda ve gelecekte. Çocuklarımızın yaratıcılığının kapılarını açtık, icatlarını bir araya getirdik. Güzel yarınlar ve çağı yakalayan bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Dünya gelişim ve inovasyon ile şekilleniyor, ülkelerin kaderi artık bu şekilde belirleniyor” dedi.

Kazanan projeler, Kidz TV’de videoları yayınlanan 10 finalist arasından geleceginmucitleri.com üzerinden Daily Motion’a yönlendirilerek elde edilen halk oylaması sonuçları ve jüri değerlendirmesi neticesinde belirlendi. “İlaç Saati Hatırlatıcı” projesiyle (http://dai.ly/x2nspkc) İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Ortaokulu’ndan Veli Armağan Alper Sevim birinciliğe layık görüldü. ‘Fişmatik’ projesiyle (http://dai.ly/x2nspjq) Özel Doğu Ataşehir Ortaokulu’ndan Tuana Daş ikinci; “Ağrısız Sedye” projesiyle (http://dai.ly/x2nsj3v) Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan (Afyonkarahisar) Nur Sena Şanlı üçüncü oldu.

Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışmasının Kazananları

Birinci

İlaç Saati Hatırlatıcı

Veli Armağan Alper Sevim - İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Ortaokulu/ İstanbul

İlaçlarını almayı unutanlar için içerisinde alınması gereken ilaçları barındıran ve ilaç saati geldiğinde hatırlatarak ilacı sunan bir elektronik cihaz.

İkinci

Fişmatik

Tuana Daş - Özel Doğu Ataşehir Ortaokulu / İstanbul

Fişi prizden çıkarırken öncelikli olarak emniyeti ve sonrası için kullanım kolaylığı sağlayan aparat sistemi.

Üçüncü

Ağrısız Sedye

Nur Sena Şanlı - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu / Afyonkarahisar

Hastanelerde sedyeden yatağa ve yataktan sedyeye aktarımlarda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak hareketli bir sedye sistemi.

Mansiyon Ödülü

Tasarruflu Altıgen Havlu Kağıdım

Gülay Babatutmaz  - Yusufoğlan Ortaokulu / Sivas

Mansiyon Ödülü

Bugün Ağaç Kurtardınız mı?

Emirhan Dursun - Özel Darüşşafaka Ortaokulu / İstanbul

Mansiyon Ödülü

Ayakta Kalma

Doğa Tekneci  ve Fatma Caner - Özel Darüşşafaka Ortaokulu / İstanbul

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.