banner

MEB Eğitim Teknoloji Zirvesi 5 Aralık’ta




Milli Eğitim Bakanlığının, 5 Aralık'ta Ankara'da ilkini düzenleyeceği Eğitim Teknoloji Zirvesi'nde, Türkiye'den ve dünyadan öğretmenler, akademisyenler ve sektör temsilcileri, son geliştirdikleri teknolojileri sergileyecek. Geleceğin teknolojik sınıflarından oyun tabanlı öğrenmeye, üç boyutlu teknolojilerden eğitimde mobil öğrenmeye kadar eğitim teknolojilerindeki son yenilikler 70 ayrı bildiride ele alınacak.

dincer atesFATİH Projesi ile dünyadaki en büyük eğitim teknolojileri hareketini yürüten Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu alanda çalışan Türkiye'den ve dünyadan öğretmenleri, akademisyenleri ve sektör temsilcilerini 5 Aralık'ta, Ankara'da Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde buluşturacak.

Bakanlığın ilkini düzenleyeceği zirvede, "geleceğin teknolojik sınıfları", "oyun tabanlı öğrenme", "eğitsel oyun", “eğitimde mobil öğrenme, “e-içerik", "üç boyutlu teknolojiler", "genç yazılımcılar", "sosyal medya ve bloglar" konularının aralarında bulunduğu yeni nesil eğitim teknolojileri görücüye çıkacak.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FATİH Projesi'nin dünyadaki "en büyük eğitim teknolojileri hareketi" olduğunu ifade etti.

FATİH Projesi'nin, "Bilgi Toplumu Strateji Belgesi" doğrultusunda, öğrencilerin bölgesel farklılık yaşamadan, yaşıtlarıyla eşit şartlarda modern teknolojili eğitim ortamı sunduğunu vurgulayan Ateş, öğretmenlere de modern sınıflarda, bilgi teknolojilerini kullanarak kendine güvenen, ilgi alanları ve kabiliyetleri doğrultusunda desteklenen bir gençlik yetiştirme fırsatı verdiğine işaret etti.

Eğitimde FATİH Projesi ile okullarda 800 bin uçla internet altyapısının kurulduğunu, 400 bin etkileşimli tahta, 42 bin yazıcı ve 1 milyon 438 bin tablet bilgisayar dağıtımının tamamlandığını bildiren Ateş, proje kapsamında 400 bin öğretmenin de eğitim aldığını belirtti.

Donanımların, öğretmen ve öğrencilerin etkin biçimde kullanımı için Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) oluşturulduğunu ifade eden Ateş, portalın, ders ve sınıf seviyelerine uygun zaman, yer ve araçlardan bağımsız erişim sağlanabilen güvenli içeriklerle zenginleştirildiğini aktardı.

Yazılımdan donanıma yeni teknolojiler

YEĞİTEK olarak 5 Aralık 2015'te FATİH Projesi'ne katkı sağlamak ve proje çerçevesinde oluşan ekosistemi daha etkin kullanmak amacıyla, "Eğitim Teknolojileri Zirvesi"nin düzenleneceğini bildiren Ateş, zirvenin ana konuları arasında "geleceğin teknolojik sınıfları", "oyun tabanlı öğrenme, eğitsel oyun", "eğitimde mobil öğrenme", "e-içerik", "üç boyutlu teknolojiler", "genç yazılımcılar", "sosyal medya ve bloglar", "eğitimde bilinçli ve güvenli internet kullanımı", "eğitimde etkin etkileşimli tahta kullanımı", "eğitimde engelsiz bilişim", "öğrenci merkezli eğitimde teknoloji destekli başarılı uygulamalar" bulunduğunu belirtti.

Daha önce eğitim teknolojileri üzerine başka ülkelerde bu tip çalışmalar yapıldığını aktaran Ateş, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri projesi olma niteliği taşıyan FATİH Projesi'nin oluşturduğu etkinin verdiği motivasyonla zirveyi Türkiye'de yapmaya karar verdiklerini ifade etti.

Ateş, "FATİH Projesi hinterlandında oluşan adacıklar, ciddi bir ekosistem oluşturdu. Projeyi uzaktan seyreden birçok uluslararası şirket de artık yoğun şekilde FATİH Projesi ile ilgilenmeye başladı. Projenin, başarılı olması bunun en önemli etkeni" değerlendirmesini yaptı.

Uluslararası firmalardan zirveye yoğun ilgi

Zirveye pek çok uluslararası firmanın da ilgi gösterdiğini kaydeden Ateş, bu yıl ilki düzenlenecek zirvenin gelenekselleşmesini planladıklarını bildirdi. Öğretmenlerin, akademisyenlerin, uzmanların, öğrencilerin, eğitim teknologlarının ve teknoloji sağlayıcılarının toplam 70 bildiri ve sunum yapacağını aktaran Ateş, "fatihprojesietz.meb.gov.tr" alan adıyla bir web sayfasının da faaliyete geçirildiğini bildirdi. Ateş, zirve için gönderilen 306 bildirinin Bilim Kurulu üyeleri tarafından değerlendirildiğini anlattı.

Zirveye bine yakın katılımcının, 20 farklı özel sektör ve birçok üniversite temsilcisinin iştirak etmesini beklediklerini ifade eden Ateş, özellikle öğretmenlerin çalışmaları ve bildirilerini önemsediklerini vurguladı.

Dinçer Ateş, Türkiye'de eğitim teknolojileri alanında çok değerli bir birikimin bulunduğunun altını çizerek, "Hedefimiz, Türkiye'yi eğitim teknolojilerinin merkezi haline getirmek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açılışını yapması planlanan zirvede, Google Eğitim Direktörü Bram Bout, Khan Akademi Türkiye Direktörü Alp Köksal, Intel Global Eğitim Uzmanı Dr. Sabine Huber de birer konuşma yapacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.