banner

Google’a rekor vergi cezası




Fransa Maliye Bakanlığının, ABD merkezli teknoloji şirketi Google’dan, geçmişten gelen birikmiş vergi cezaları ile birlikte toplam 1,6 milyar avro talep ettiği bildirildi.

 

google_vergiEkonomi gazetesi Echos, Bakanlığın, Google’dan geçmişten gelen vergi borçları ve cezaları ile birlikte 1,6 milyar avro talep ettiğini duyurdu. Google’un Fransa şubesinden yapılan basın açıklamasında ‘’şirketin faaliyet gösterdiği bütün ülkelerde vergi yasalarına uygun hareket ettiğini’’ belirtilirken vergi cezasının miktarı konusuna ise değinilmedi. ABD’li Google, Avrupa ülkelerinde vergi kaçırdığı suçlaması yüzünden uzun süredir AB Komisyonu’nun yakın takibinde bulunuyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.