banner

İnternetsiz Youtube dönemi başlıyor




İnternete bağlanmaksızın YouTube üzerinden video izlemeye ne dersiniz?

İnternetsiz Youtube dönemi başlıyorYouTube'a girip video izliyor veya müzik dinliyorsunuz; ancak bunun için her daim internete bağlı olmak durumundasınız. Özellikle ülkemizdeki yüksek fiyatlarıyla 3G'yi kullanmak herkesin kolayına gelmiyor.

Ancak Google, bunu düşünmüş olacak ki YouTube'a özel yeni bir uygulama başlatıyor. Buna göre YouTube videoları belirli kıstaslara bağlı kalmakla birlikte bilgisayarlara indirilebilecek ve internet olmadan da izlenebilecek. Yani YouTube'u offline olarak da izleme şansına sahip olacaksınız.

Ancak olay tamamen offline olarak gerçekleşmeyecek. YouTube, özellikle telif haklarını da göz önüne alarak kullanıcıların alışkanlıklarına da bakarak videoların bilgisayarlara indirilmesini (Android yüklü cihazlara) sağlayacak. Ancak videoyu offline olarak oynatmak isteyen kullanıcının internete saniyelik bağlı olması gerekiyor; zira Play butonuna basıldığında önce internete bağlanılıyor ardından internet gereksinimi olmadan işaretli olan indirilmiş videolar izlenebiliyor.

Google, bu uygulamadan şimdilik Android yüklü cihazların faydalanacağını; ancak ilerkeyen zamanlarda iOS dahil farklı platformları da düşüneceklerini kaydetti.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.