banner

Bu robotlar üniversite sınavına hazırlanıyor




Tasarıya katılan bilgisayar üreticisi Fujitsu görevlilerinden Hidenao Iwane, robotun yapay zekasının, Japon dilinde hazırlanan soruları formül ve denklemlere dönüştürmesinin, daha sonra bunları bilgisayar cebiri sistemiyle çözmesinin beklendiğini belirtti.

Bilgisayar üreticisi IBM'in geliştirdiğini Watson adlı robotun geçen yıl ABD'de yayımlanan bir yarışma programını iki "insan rakibini" alt ederek kazandığını hatırlatan Hidenao Iwane, bir robot için matematik, fizik, biyoloji, Japon dili, beşeri bilimler, yabancı dil gibi basamaklardan oluşan Tokyo Üniversitesi'nin sınavının çok daha zor olduğunu vurguladı.

Hidenao Iwane, Watson'ın, yarışmada bir sorunun anahtar kelimelerini analiz ettiğini ve böylece en muhtemel cevabı bulduğunu belirterek, insanlara yönelik bir metnin robot tarafından anlaşılmasını sağlamanın hiç kolay bir iş olmadığını ifade etti.

Araştırmacılar, robotun sınavı 2021'ye kadar kazanacağını öngörüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.