banner

Bilişim devinin gözü FATİH Projesi'nde




Microsoft Ar-Ge'den sorumlu Başkan Yardımcısı Tony Hey, Microsoft'un Fatih Projesi için planlarını anlattı.

fatih microsoftMicrosoft'un Fatih Projesi kapsamındaki çalışmalarının anlatan Hey, ''Fatih Projesi için çok heyecanlıyız. Özellikle ikinci jenerasyon olan Surface'lerle çok başarılı olacağımızı düşünüyoruz'' dedi.

Microsoft Research'un Avrupa'da İspanya, Fransa, İtalya ve dördüncü olarak da Türkiye'de Koç Üniversitesi ile ortak bir Ar-Ge merkezini açtığını anımsatan Hey, şöyle konuştu:

''Ancak bu merkez dışında FATİH Projesi kapsamında Türkiye'de bir Ar-Ge yatırımımız söz konusu olabilir. Bununla ilgili çalışmalara başlayabiliriz. ABD'de telefonu kullanarak öğrencilere programlamayı öğreten bir yazılımımız var. Bunu belki Fatih Projesi'ne katabiliriz.

Bu konuda Türk hükümetinden yetkili bakanlarla tekrar görüşeceğiz. TÜBİTAK'la temaslarımız var. Onun dışında Microsoft Türkiye de Fatih Projesi'nde Ar-Ge birimleriyle yer alacaktır.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.