banner

Google ve Samsung'tan Chromebook




Google ve Samsung'tan 249 dolara Chromebook

Google ve Samsung yeni ürettikleri hafif dizüstü (laptop) bilgisayarını satışa sunmaya hazırlanıyor.

Dün ortaya çıkan Chromebook laptop, 249 dolardan, yani küçük tablet bilgisayarlarla hemen hemen aynı fiyata satılacak.

Tabletin işletim sistemi Google'ın Chrome ürünü etrafında şekillendirilmiş. Hardiski olmayan yeni laptop, bulut bilişim sayesinde Google Chrome'a bağlı olarak çalışacak. Veriler serverlarda saklanacak ve kullanıcı internet üzerinden bunlara ulaşabilecek. İkili, geçtiğimiz martta daha gelişmiş bir Chromebook modelini 449 dolardan satışa sunmuştu.

Yeni tabletin önümüzdeki hafta ABD'deki teknoloji marketlerinde ve e-ticaret sitelerinde satışa çıkarılması bekleniyor.

Google ve Samsung bu hamleyle, yeni ürünleri tanıtacak olan Microsoft ve Apple'dan önce davranmış oldu. Kendi işletim sistemleriyle Microsoft ve Apple'a karşı ciddi bir rakip haline gelen Google'ın ucuz dizüstü bilgisayarıyla, onlara darbe vurmaya çalıştığı düşünülüyor.

Google'ın 11 inçlik laptopu; her ne kaar aynı segmentte olmasalar da; Microsoft'un önümüzdeki hafta tanıtacağı 500-1000 dolarlık tabletiyle ve Apple'ın yine önümüzdeki hafta lansmanını yapacağı 250-300 dolarlık iPad Mini'siyle rekabet etmeye hazır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.