banner

Açıköğretim kitaplarına Apple desteği




Anadolu Üniversitesi’nin (AÜ) açıköğretim ders kitapları artık iTunes U ile dünyanın her yerinden erişime açıldı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Apple arasındaki işbirliğiyle “iTunes U” platformu üzerinden AÜ’nün açıköğretim ders yayınlarına dünyanın her yerinden ulaşılabilecek. Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, AÜ’nün dünya üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda açık ve örgün öğretim sistemini tepeden tırnağa değiştirdiğini ve değiştirmeye devam ettiğini söyledi. Küreselleşme ve bilgi iletişim teknolojisindeki hızlı değişime bağlı olarak eğitim ve öğretimde büyük bir zihniyet değişikliğinin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

“AÜ olarak ‘Yaşam Boyu Eğitim’ ve ‘Global Üniversite’ vizyonuyla bütün kitaplarımızı elektronik ortamda herkese sunmak üzere iki yıl önce e-öğrenme seferberliği başlattık. Teknolojik alt yapımızı yeniledik. Çeşitli ekipler kurduk. Çalışmalara sonucunda 150 zenginleştirilmiş kitap geliştirdik. Dünya devi Apple ile işbirliği yaparak onların ‘iTunes U’ denen platformuna kitaplarımızı sunduk. Bu platform bugüne kadar Türkiye’de kapalıydı. İlk kez AÜ ile bu platform Türkiye’ye açıldı.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.