banner

İş yerinde, kendi bilgisayarını kullan dönemi




2017’de, çalışanların yarısı ofislerde işlerini kendi cihazlarından yapacak.

Yakın bir gelecekte işletmelerin yarısı, çalışanlarından iş yerinde şahsi bilgisayarlarını kullanmasını isteyecek.

AA muhabirinin Gartner araştırma şirketinin raporundan derlediği bilgilere göre, 2017'de, çalışanların yarısı işlerini kendi cihazlarından yapacak.

"Kendi cihazını getir" programı kapsamında 2016'da, şirketlerin yüzde 38'i, çalışanlarına cihaz vermeyi durduracak. İşletmeler sadece yazılım sağlayacak.

BYOD programının iş yaşamında radikal bir değişim yaratacağı belirtilen raporda, bunun yeni mobil iş gücü fırsatları yaratacağı, çalışanları mutlu edeceği ve işletmeler için de önemli bir gider kalemini ortadan kaldıracağı kaydedildi.

Söz konusu programın hem çalışanlar hem de müşteriler için istedikleri cihaz ya da uygulamayı seçme şansı tanıyacağının da işaret edildiği raporda, şu an için patronların sadece yüzde 22'sinin, programın güçlü bir iş modeli olabileceğini öngördüğü vurgulandı.

Patronların önemli bir bölümünün, bilgi güvenliği konusunda endişeler taşıdığı da yer aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.