banner

Mezun olur olmaz yüksek maaşla işe başladılar




Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "2013 yılında ilk mezunlarımızı verdik. Bu öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 90'ı işe yerleşti" dedi.

Ban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin, 2025'e kadar kendi uçağını ve uydusunu üreten, kendi fırlatma tesisine sahip, dünyanın en iyi hava işletmecilerini, astronot ve pilotlarını yetiştiren öncü bir kurum arasında yer almak olduğunu söyledi.

Üniversitede eğitim gören öğrencilerin bursluluk oranının yüzde 66 olduğunu belirten Ban, tam ve yarım burslu 408 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. Üniversitenin yeni kurulmasına rağmen çok ciddi talep gördüğünü ve bu nedenle öğrenci kontenjanlarını artırdıklarını vurgulayan Ban, üniversitenin kurulduğu 2011'de 265, 2012'de 720 ve bu yıl da 902 öğrencinin yerleştiğini ifade etti.

Ban, geçen yıl pilotaj bölümünde eğitim gören 121 öğrenciden 11'inin kız olduğunu söyledi.

2012-2013 eğitim öğretim yılında 868 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bunların 247'sinin kız öğrenci olduğunu bildiren Ban, "Bayan pilotlarımızın da en kısa sürede vatandaşlarımızı uçurduğunu görmek istiyoruz" dedi.

İş garantili eğitim ücreti 110 bin dolar

THK Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsünün Türk Hava Yolları ile iş garantili pilot yetiştirme yüksek lisans programına 20 Eylül'e kadar ön başvuru yapılabileceğini belirten Ban, bir yıllık eğitim ücretinin 110 bin dolar olduğunu aktardı.

Ban, Türkiye'de çalışan yabancı pilot ve uçak mühendislerinin yerini Türk pilot ve mühendislerinin almasını istediklerini vurgulayarak, "2013 yılında, ilk mezunlarımızı verdik. Bu öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 90'ı işe yerleşti" ifadesini kullandı

Yabancı öğrenciler THY'de çalışmayı hayal ediyor

THK Üniversitesinde ABD, Brundi, Çad, Ekvator Ginesi, Grenada, Liberya, Moldova, Liberya, Romanya ve Rusya gibi çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin eğitim gördüğünü ve bu yıl 128 yabancı öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığını bildiren Ban, 2013-2014 eğitim öğretim yılında bu sayının 300'e çıkmasını beklediklerine dikkati çekti.

Kamerunlu pilotaj eğitimi öğrencisi 21 yaşındaki İssah Mfopa, ülkesinde pilotluk eğitimi olmadığı için Türkiye'de üniversite eğitimine devam etmeye karar verdiğini belirterek, Türk Hava Yollarında veya Camair-Co'da çalışma hayali kurduğunu söyledi.

Orta Afrika Cumhuriyetinden gelen 18 yaşındaki Amir Zekeriya, 5 yaşından beri pilot olmayı hayal ettiğini ve ülkesinde bulamadığı pilotajlık eğitim fırsatını Türkiye'de yüzde yüz burslu yakaladığını aktardı.

Madagaskarlı 23 yaşındaki Miharidina Ramiadamanana, ülkesinde bir yıl yardımcı pilot olarak çalıştığını belirterek, Madagaskar'da uçak mühendisine ihtiyaç duyulduğu için Türkiye'de Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitim aldığını vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.