banner

Eğitimde sektöründe 2 bin kişi işe alınacak




2014-2015 eğitim-öğretim yılı 15 Eylül’de başlıyor. Sektörde bu yıl adeta istihdam patlaması yaşanacak. Eğitim sektörüne 2 bin kişinin alınacağı bildirildi. En çok aranan ise İngilizce öğretmenleri…

Yenibiris.com’un verilerine göre en çok eleman aranan sektörlerin başında 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına son hızla hazırlanan eğitim sektörü geliyor. En çok İngilizce öğretmeni ihtiyacının yaşandığı sektörde, satış danışmanı ve halkla ilişkiler elemanı da en çok aranan pozisyonlar arasında.

Eğitim sektöründe; yeni açılan kurumlar, özel okulların hızla şubelerini artırması ve koleje dönüşen dershanelerle birlikte sektördeki eleman ihtiyacı en üst seviyeye çıktı. Yenibiris.com’daki ilanlarla özel eğitim sektöründe bu dönemde yaklaşık 2 bin kişi aranıyor.

Bu dönemde en çok eleman arayan kurumların başında kolejler ve dil kursları geliyor. Öğretmen kadrosunun büyük bölümünü tamamlamış olan kurumlar, bu aralar en çok eğitim danışmanı arıyor. Velilerle görüşme yaparak okula öğrenci kazandırma işi için görevlendirilen eğitim danışmanından, satış ve pazarlama odaklı ve müşteri ilişkilerinde deneyimi olması bekleniyor.

Eğitim sektöründe yıl genelinde en fazla ihtiyaç duyulan branş İngilizce öğretmenliği. Kurumlar aradıkları İngilizce öğretmenlerinde daha çok 2 ila 5 yıl arası deneyim arıyor. Daha çok İngilizce öğretmenliği için lisans mezunu olma şartı aransa da, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunlarından pedagojik formasyon eğitimi almış olanlar da tercih ediliyor. İlanlarda iletişim yeteneği, dış görünüşüne önem kriterlerinin yanı sıra İngilizce öğretmenlerinden esnek saatlerde çalışabilmeleri de isteniyor.

Öğretmenliklerin ardından en çok eğitim satış danışmanı ve halkla ilişkiler elemanı aranıyor. Çağrı merkezi elemanına ihtiyaç da son bir yıldır artışta.

Özel eğitim kurumlarının bu dönemde sırasıyla en fazla şu branşlarda öğretmen arayışı söz konusu:

1-İngilizce öğretmeni

2-Matematik öğretmeni

3-Branş öğretmeni

4-Anaokulu öğretmeni

5-Sınıf öğretmeni

6-Biyoloji öğretmeni

7-Kimya öğretmeni

8-Fizik öğretmeni

9-Coğrafya öğretmeni

10-Rehber öğretmen

Öğretmenlikler dışında sektörde en çok aranan pozisyonlar ise sırasıyla şöyle:

1-Eğitim satış danışmanı

2-Halkla ilişkiler elemanı

3-Temizlik elemanı

4-Önbüro elemanı

5-Sekreter

6-Psikolog

7-Okul müdürü

8-Çağrı merkezi elemanı

9-Hemşire

10-Muhasebe elemanı 

Okul ve kolejlerin yanısıra, dersaneler, etüt merkezleri, kreş ve anaokullarında okullar açıldıktan sonra da işe alımların devam etmesi bekleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.