banner

Devlet her işsize bir danışman atadı




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Artık İŞKUR'a kayıtlı her işsiz vatandaşımızın bir iş ve meslek danışmanı olacak'' dedi.

Erdoğan, ATO Kongre ve Sergi Sarayı Congresium'da düzenlenen, 2000 İş ve Meslek Danışmanı Atama Töreni'ne katıldı.

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, iş ve meslek sınavına girenlere müjde verdi. Erdoğan, bugün işe başlayacak 2000 iş ve meslek danışmanına ilaveten, sınavı kazanan 817 adayın da işe başlatılacağını ve bugün toplam 2817 kişinin atamasının yapılacağını söyledi. Erdoğan'ın bu müjdesi büyük coşkuyla karşılandı. Başbakan Erdoğan, toplamda 4000 iş ve meslek danışmanını işe alınacağını hatırlatarak geri kalan 1183 kişinin atamasının da önümüzdeki aylarda yapılacağını ifade etti.

İş ve meslek danışmanlarının iş arama safhasında bütün bu süreç içerisinde, her adımda vatandaşların yanında olacaklarını ifade eden Erdoğan, ''Böylece işsiz insanlarımız başvuru yaptıktan sonra ortada bırakılmadıklarını, daima yanlarında onlara destek verecek bir danışmanlarının bulunduğunu bilecekler. Gençlerimiz danışman arkadaşlarımız aracılığıyla ilgi ve kabiliyetlerine ve bu noktada, bu kabiliyetleri istikametinde uygun kurslara yönlendirilecek ve doğru işlere inşallah yerleştirileceklerdir.

Toptancı bir anlayışla hareket etmek yerine herkesin kişisel özelliğine, yeteneklerine, birikimlerine uygun iş alternatifleri sunulması, zaman ve kaynak israfının da önüne geçecek.''

Merkel örneği

''Ben işveren sendikalarına seslenmiştim bir ara. Demiştim ki her üyenize kalkıp deseniz ki 'bir işsiz alacaksın. 1 milyon 400 bin işsize iş vermiş olursunuz'. O zaman birçok medya grubu benim bu beyanımla dalga geçmişti'' diyen Erdoğan, o gün dalga geçenlerin birkaç ay sonra Almanya'da Merkel'in işveren sendikalarına yaptığı çağrıyı duyduklarını hatırlattı. Erdoğan, ''Ne dedi? 'Hepiniz, tüm esnaflara, tüm işverenlere sesleniyorum, birer işsizi kurumlarınıza alın'. Aklıselimin yolu tek'' diye konuştu.

Erdoğan, ''9 yıllık süreçte teşviklerle, aktif iş gücü programları ile meslek öğrenimini destekleme çalışmaları ile kapsamlı bir işsizlikle mücadele stratejisi yürüttük'' dedi.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.