banner

MEB 30 büyükşehire tematik meslek lisesi açacak




Milli Eğitim Bakanlığınca, 30 büyükşehirde sektörün ihtiyaçlarına göre tematik meslek liseleri açılacak.

 

mebMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, mesleki eğitime olan farkındalığın arttırılmasını ve alanında markalaşmış okulların açılmasını hedeflediklerini belirtti.
Bu okulların, bulunduğu şehrin Türkiye ekonomisine katkısı doğrultusunda, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında kilit rol oynayacağına, gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar vereceğine değinen Gülay, bu kapsamda tematik meslek liselerinin açılmasının planlandığını söyledi.

İlk tematik lise Samsun'da
Gülay, tematik meslek liselerinin tek alanda eğitim vereceğini, böylece öğrencilerinin daha donanımlı, daha bilgili mezun olacaklarını ifade etti.
İlk tematik lisenin ise Samsun'da "Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" ismiyle açılacağını bildiren Gülay, Samsun Belediyesinin de tematik lise için bina tahsis edeceğini aktardı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.