banner

Saatler ne zaman geri alınacak?




Saatler ne zaman geri alınacak? Yaz saati (İleri saat) uygulaması ne zaman sona eriyor?

kış saati uygulamasıYaz saati (İleri saat) uygulaması ne zaman sona eriyor? Kış saati uygulaması (Saatlerin bir saat geri alınması) ne zaman başlayacak? Saatler ne zaman 1 (bir) saat geri alınacak? Yaz ve kış saati uygulaması neden yapılıyor?

31 Mart’ta saatlerin 1 (bir ) saat ileri alınmasıyla başlayan yaz saati (ileri saat) uygulaması 27 Ekim 2013’te sona eriyor. Kış saati uygulaması 27 Ekim saat 04.00’dan itibaren başlayacak.

Kış saati uygulaması (Saatlerin 1 saat geri alınması uygulaması) 27 Ekim 2013 Pazar günü başlayacak. Cumartesi’ni Pazar’a bağlayan gece saat 03.00’da saatler 1 (bir) saat geri alınacak ve Türkiye’de kış saati uygulaması başlayacak. Kış saati uygulaması Mart 2014’e kadar devam edecek. 31 Mart 2014’te ise saatler 1 (bir) saat ileri alınarak yaz saati uygulamasına geçilecek.

Yaz ve kış saati uygulaması neden yapılıyor?

Yaz saati uygulaması herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesi uygulamasıdır. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimsedi. Ancak yaz ve kış saati uygulaması ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.