banner

Bedelli askerlik çıkacak mı? 2014’te bedelli askerlik var mı?




Bedelli askerlikle ilgili yapılan son düzenleme, 2014 bedelli askerlik olacak mı?

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 2014 Yılı Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bedelli askerlikle ilgili bir çalışma yürütülmediğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığının şu anda bedelli askerliğe ilişkin bir çalışma yürütmediğini belirtti. 2 milyon 140 bin kişinin askerliğini tecil ettirdiğini, 520 bin yoklama kaçağı ile 70 bin bakaya bulunduğunu, para cezası müeyyidesinin hatırlatılması üzerine 17 günde 24 bin kişinin askerlik şubesine başvurduğunu bildirdi.

Konuşmasına, güvenliğin bedeli olmayacağını söyleyerek başlayan Yılmaz, güvenliğin, tüm özgürlüklerin, hak ve hukukun alt yapısı olduğunu söyledi.

Güvenliğin olmaması durumunda hiçbir hak ve hukuk da olmayacağını belirten Yılmaz, "Eğer bu ülkede özgürce yaşıyorsak, can güvenliğiyle yaşıyorsak ve barış adası olmuşsak bunu, bu güvenliği sağlayan birimlerimize borçluyuz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.