banner

81 ilden gelen öğretmenler TBMM’de




Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 81 ilden gelen öğretmenler ve Merkez Kutlama Kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti.

Bakan Avcı, her yıl genelde iki gün kutlanan Öğretmenler Günü’nün bu yıl 4 gün kutlandığını belirterek, sadece Millî Eğitim Bakanlığı değil, bütün devlet ve hükümet erkanının ve kuruluşların bu kutlamalara katkıda bulunduklarını kaydetti.

Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Haberleşme Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT ile ayrıca yapılan protokoller çerçevesinde, Öğretmenler Günü’nün kutlandığını ifade eden Bakan Avcı, Dolmabahçe Sarayı´nın Pazar günü ücretsiz olarak öğretmenlerin ziyaretine açılmasından dolayı TBMM Başkanı Çiçek´e teşekkür etti.

Bütün öğretmen ve eşlerine, pazar günü bütün müze ve ören yerlerinin ücretsiz olacağını, devlet tiyatrolarının ücretsiz olacağını ifade eden Bakan Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın da bugün hutbelerde öğretmenlik mesleğinin kutsiyetiyle ilgili halkı aydınlatıcı hutbe okunmasını sağladığını dile getirdi.

Bu hafta oynanacak futbol maçlarına, öğretmenler gününün önemini vurgulayan pankartlarla çıkılacağını belirten Bakan Avcı, televizyon kanallarında da özel yayınların yapılacağını söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, en gelişmiş ülkeler de dahil en çok önem verilen ve zaman zaman da en çok sorun yaşanan alanın eğitim olduğunu ifade ederek, "İnsanlar yaşadıkça, toplumlar var oldukça, eğitimin önemi her zaman birinci sıradadır, bu böyle olmaya da devam edecektir" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, şunları söyledi:

"Gerek şimdi gerek bundan sonra ülkeler arası sıralamada bizim yerimizi belirleyecek eğitim ve onun kalitesidir. Bu alanda ne kadar çok çaba sarf edersek, sorunlarımızı geride bırakarak geleceğe ne kadar çok emin adımlarla yürüyebilirsek, bugün bulunduğumuzdan çok daha ileri bir noktada olacağız.

Ülkelerin yerini, sıralamasını belirleyecek olan, yeraltı yerüstü zenginliği değil o ülkenin eğitilmiş insan gücüdür. Bu alanda çok çabalar sarf edildi. Bunda en önemli pay şüphesiz öğretmenlerimizindir, ama her hükümette eğitim konularına önem vermeye çalıştı. Birçok konu geride kaldı ama her çağın her döneminde yeni sorunlar var. Kendimizi yenilememiz, yenileştirmemiz ve karşılaştığımız sorunları, eğitimin sağlayacağı imkanlarla çözmemiz lazım.”

Toplantının ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek´e öğretmenler adına çiçek verildi. TBMM Başkanı Çiçek ve Bakan Avcı, öğretmenlerle birlikte fotoğraf çektirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.