banner

Özel Ege Lisesi Yarışmaları Başlıyor




Özel Ege Lisesi’nin geleneksel yarışmalarına başvurular başlıyor. Fen bilimleri, matematik ve edebiyat alanında klâsikleşen ve yoğun ilgi gören yarışmalar TÜBİTAK proje yarışmalarından sonra Ege Bölgesi’nde en kapsamlı ve prestijli yarışmalar olarak nitelendiriliyor. Ülkenin dört bir yanından katılım alan ve yıllardır titizlikle yürütülen yarışmalara on-line kayıt yapılabileceği gibi, posta yoluyla veya bizzat okula giderek de başvuru yapılabilmektedir.

Özel Ege, genç bilim insanlarını buluşturduğu 12. “Fen Araştırma Projeleri Yarışması”nı, matematik alanında iddialı öğrencileri bir araya getiren 15. “Matematik Yarışması”nı ve yazın hayatına yeni kalemler kazandıran 12. “Günaydın Edebiyat” Öykü, Şiir ve Masal Yazma Yarışması’nı düzenliyor. Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, “Üç ayrı alanda yarışma düzenlemenin zorlukları olsa da fen bilimleri, matematik ve edebiyat alanında gençleri teşvik etmekten mutluluk duyuyoruz.  Yarışmalarımıza tüm gençlerimizi davet ediyorum. Ülkemizin değişik şehirlerinden her yıl artan sayıda başvuru alan yarışmalarımıza edebiyata, fen bilimlerine ve matematiğe ilgi duyan tüm öğrencileri bekliyoruz.”

Özel Ege Lisesi yarışma yürütme kurullarının kararı gereğince Özel Egeli öğrenciler yarışmalara katılmamaktadır.  Yarışma jürileri Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenleri ile çeşitli okulların branş öğretmenlerinin yanı sıra edebiyat dünyamızın ünlü kalemlerinden oluşmaktadır Tüm ilköğretim ikinci kademe ve lise öğrencileri yarışmalara ait detaylı bilgiyi www.egelisesi.k12.tr adresinden edinebilmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.