banner

Fmv Işık Okulları Uluslararası Eğitim Sempozyumu 26-27 Nisan’da




Fmv Işık Okulları, 26-27 Nisan’da  ‘Yaratıcılık’ konulu Uluslararası Eğitim Sempozyumu düzenlenecek.

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi’nde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek uluslararası “Spectrum of Education III” eğitim sempozyumunun bu yılki konu başlığı ‘Yaratıcılık’.  26-27 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenecek sempozyuma, yurt içi ve yurt dışından önemli akademisyenler ile ünlü girişimciler ve sanatçılar katılıyor.

FMV Işık Okulları ve Türk Kültür Vakfı desteğiyle düzenlenen “Spectrum Of Education III”  eğitim sempozyumu, bu yıl tüm dünyadaki eğitimcileri yakından ilgilendiren çok önemli olan bir konuyu ele alıyor: “Yaratıcılık”.

Farklı kültürlerden ve meslek gruplarından insanları bir araya getirerek paylaşım ortamı yaratmayı, kültürlerin ve eğitim modellerinin insanın yaratıcılığı üzerindeki etkilerini araştırmayı, yaratıcılıkla yaşama olumlu katkılar sağlanması düşüncesini yaygınlaştırmayı amaçlayan “Spectrum Of Education III”;  ‘Yaratıcı doğulur mu, olunur mu?’ sorusuna yanıt ararken yaratıcılığın kültürlere göre farklılık gösterip göstermediği, eğitim modellerinin yaratıcılık üzerindeki etkileri ve mesleki gelişimlerde yaratıcılığın önemini de tartışacak.

“Spectrum Of Education III”ün ilk gününde Amerikan ve Cambridge üniversitelerinden değerli profesörlerin yanı sıra Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN, girişimci ve Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan MANAS, Milliyet Gazetesi Yazarı ve Eğitim Editörü Abbas GÜÇLÜ, Arzum Elektrikli Küçük Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat KOLBAŞI, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı Mevlüt DİNÇ, Labx Girişimcilik ve Yatırım Danışmanlık Şirketi Müdürü Fuat SAMİ ve Kilit Taşı Tasarım Yönetici Ortağı Kunter ŞEKERCİOĞLU birer sunum gerçekleştirecek.

Sempozyumun ikinci günü ise “Sanatta Yaratıcılık” başlıklı bir panel düzenlenecek. Panele Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. Halil AKDENİZ, DOT Tiyatrosunun kurucusu, oyuncu ve yönetmen Murat DALTABAN ile profesyonel fotoğrafçı İzzet KERİBAR katılacak. O gün ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Doç. Dr. Melihat TÜZÜN ve Yrd. Dç. Dr. Dalila ÖZBAY, Tiyatro Eğitmeni Bülent SEZGİN ve Müzisyen-Beden Müzisyeni Gökçe GÜRÇAY yaratıcılığa kendi uzmanlık pencerelerinden bakacaklar.     

ABD, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Gana, İngiltere, İtalya, İspanya, Kırgızistan, Lübnan, Macaristan, Norveç, Rusya, Sırbistan ve Uganda’dan eğitimcilerin de dinleyici olarak katılacağı “Spectrum Of Education III”, eğitimin sadece müfredattan ibaret olmadığı ve yaratıcılığın insanlığın gelişiminde öncelik olduğu çağımızda,  “yaratıcı nesiller” yetiştirebilmenin “olmazsa olmazları”nı gözler önüne sermeye çalışacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.