banner

Hisar Okulları Liselerarası Müzik Yarışması sonuçlandı




Hisar Okulları ev sahipliğinde üç yıldır düzenlenen liselerarası müzik yarışması sonuçlandı. Toplam 22 finalistin yarıştığı final gününde dereceye giren öğrenciler müzik alanında kendilerini geliştirmelerine destek olacak birbirinden değerli hediyelerin de sahibi oldu.

Amacı öğrencilere kaliteli bir müzik ortamı sunmak, onların yaratıcılıklarını desteklemek ve profesyonelliğe atacakları ilk adımda yanlarında olmak olan Hisar Liseler Arası Müzik Yarışması’nda gençlerin yeteneklerini Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü Başkanı Tolga Tüzün, Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Yonat Batıbay, Boğaziçi Caz Korosu Şefi Masis Aram Özbek, Hisar Okulları Müzik Bölümü Başkanı Levent Atlıer, Alem FM Müzik Direktörü Bülent Baygül, Cangöz Müzik sahibi Nevzat Cangöz, TRT Hafif Müzik ve Jazz Orkestrası Saksafoncusu Engin Recepoğulları, Yüksek Sadakat grubundan Serkan Özgen ve Sami Çingi ile Bedük gibi tümü müzisyenlerden oluşan jüri üyeleri değerlendirdi.

Sunuculuğunu Aydilge’nin gerçekleştirdiği ödül töreninde; Jüri Özel ödülünü Oğuz Canbolat Anadolu Lisesi bas gitar ile, Hisar Akademi Başarı ödülünü Cağaloğlu Anadolu Lisesi piyano ile kazandı. Cangöz Müzik ödülünü ise Karacaköy Çok Programlı Lisesi aldı.

Diğer dallarda dereceye giren okullar ise şöyle:

En İyi Beste

1.     Ulus Özel Musevi Lisesi

2.     Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

3.     Özel Darüşşafaka Lisesi

En İyi Beste dalında dereceye giren okullardan birinciye Berklee Summer School at Umbria Perugia 2015 müzik yaz okulu programına katılım; ayrıca, dereceye giren üç okula da İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü kayıt stüdyolarında tek şarkı kayıt imkânı verildi.

En İyi Yorum

1.     Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

2.     Oğuz Canbolat Anadolu Lisesi

3.     Anabilim Eğitim Kurumları

En İyi Yorum dalında birinci olan okula Cangöz Müzik Enstrümanlarından dijital piyano ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü kayıt stüdyolarında tek şarkı kayıt imkânı verildi.

En İyi Orkestra

1.     Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

2.     Oğuz Canbolat Anadolu Lisesi

3.     Özel Bahçeköy Açı Lisesi

En İyi Orkestra dalında dereceye giren okullara İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü kayıt stüdyolarında tek şarkı kayıt imkânı verildi.

En İyi Enstrüman

1.     Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (Davul)

2.     Anabilim Eğitim Kurumları (Bas)

3.     Oğuz Canbolat Anadolu Lisesi (Klavye)

En İyi Kız Solist

1.     Özel Şişli Terakki Lisesi

2.     Oğuz Canbolat Anadolu Lisesi

3.     Anabilim Eğitim Kurumları

En İyi Erkek Solist

1.     Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

2.     Anabilim Eğitim Kurumları

3.     Üsküdar Amerikan Lisesi

Ayrıca Hisar Akademi Başarı ödülü sahibi öğrenci Hisar Akademi’de istediği müzik branşında bir eğitim yılı süresince burs imkanı kazandı. En iyi kız solist, En iyi erkek solist, En iyi enstrüman ve Jüri özel ödülü dallarında dereceye giren öğrencilere ise yarışma sponsorları Bilgi Üniversitesi, Cangöz Müzik, ses düzeni sponsoru Elit Müzik ve iletişim sponsoru Alem FM tarafından sürpriz hediyeler ve plaketleri sunuldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.