banner

37. Uluslararası Öğrenme Stilleri Enstitü Konferansı 16-20 Haziran’da




37. Uluslararası Öğrenme Stilleri Enstitü Konferansı 16-20 Haziran tarihleri arasında Bilfen Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin tek Öğrenme Stilleri Merkezi Bilfen Eğitim Kurumları, 37. Uluslararası Öğrenme Stilleri Enstitü Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Uluslararası sertifikalı öğrenme stilleri eğitmeni olma imkanı sağlayan ve Building Excellence Qualification Programı ile iş verimliliğini arttırmanın formüllerini öğreten enstitü çalışması için Bilfen Okulları katılımcılarını bekliyor…

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Öğrenme Stilleri Enstitüsü Konferansı ikinci kez Bilfen Eğitim Kurumlarında düzenleniyor. Türkiye’de tek, dünyada ise 34. Öğrenme Stilleri Merkezi olan Bilfen ev sahipliğinde 16-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu çalışma katılımcılara iş verimliliğini artırmaya yönelik “BE Yeterlilik Programı”nın yanı sıra; eğitmenlere ve akademisyenlere “Uluslararası Sertifikalı Öğrenme Stilleri Eğitmeni” olma imkanı sağlıyor. “Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre eğitim yöntemlerini farklılaştırmak” sloganıyla düzenlenen konferansa iştirak edecek katılımcılar öncelikli olarak bireysel ihtiyaçlara göre eğitim yöntemlerini farklılaştırmayı öğrenecek.

Öğrenme Stilleri eğitmeni olmak ya da iş verimliliğini arttırmak isteyenler bu konferansta buluşuyor…

1960’lı yıllarda Prof. Dr. Rita Dunn tarafından geliştirilen ve günümüzde 800’den fazla araştırmayla desteklenmiş Öğrenme Stilleri modeli, öğrenmeyi etkileyen tüm etkenleri içeren, en kapsamlı öğrenme stilleri modelidir. 2007 yılından beri bu modeli eğitim sistemine entegre eden Bilfen Eğitim Kurumları, bu sayede öğrenmeyi eğlenceli hale getirirken akademik başarısını da yükseltti. Bu modelin uygulayıcısı olmanın yanı sıra eğitici sertifika merkezi olma unvanı da bulunan Bilfen, 2012 yılında ev sahipliğini yaptığı konferansın ikincisini bu kez Bilfen Ataşehir İlköğretim Kurumları kampüsünde gerçekleştiriyor. Uluslararası sertifikalı Dunn&Dunn Öğrenme Stilleri Modeli eğitmeni olmak ya da Building Excellence Qualification Programı ile personelini daha iyi yönlendirmek, iş verimliliğini arttırmak isteyen dünyanın dört bir yanından katılımcı 16-20 Haziran tarihleri arasında Bilfen’de buluşuyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve uluslararası misafirlerin ve eğitimcilerin katılımıyla renklenecek olan enstitü çalışmasına katılım için www.bilfen.com adresine başvurarak siz de yerinizi ayırtın.

Öğrenme Stilleri Enstitü Konferansı’nın Amaçları

Öğrenme stillerine özgü farklılaştırılmış eğitim yöntemlerini öğretecek uluslar arası sertifikalı eğitim liderleri yetiştirmek için:

-              Öğrencilerin bireysel öğrenme stillerini tespit etmek,

-              Öğretmenlerin öğretmen stillerini zenginleştirmek,

-              Öğrenme ve öğretmen stillerini eşleştirmek,

-              Öğrenme ve öğretme stillerine uygun bir programı düzenlemek ve yönetmek,

-              Bireysel öğrenme stillerine uygun alternatif eğitimsel araçlar geliştirmek,

-              Sınıfları farklı öğrenme stillerine uygun şekilde yeniden düzenlemek,

-              Öğrencilere öğrenmeleri ile ilgili farkındalık kazandırmak,

-              Bu yaklaşımın temelini oluşturan güçlü araştırma verilerini anlatmak.

Building Excellence (BE) Yeterlilik Programı Nedir?

BE Yeterlilik Programı eğitim alanında ve iş dünyasındaki kişilerin çalışma stratejilerini ve öğrenme ihtiyaçlarını anlamayı ve bu ihtiyaçlarına cevap vererek iş verimini arttırmayı hedefleyen bir programdır. Bilgisayar ortamında uygulanan BE envanteri yetişkinlere yönelik tasarlanmış olup öğrenmeyi kısıtlayan ya da destekleyen 28 kritik elementi değerlendirmektedir. Bu envanter sonucunda elde edilen bireysel öğrenme stilleri profilinin değerlendirilmesi, karşılaşılan çeşitli zorlayıcı ya da talepkar durumlarda sahip olunan potansiyeli ortaya koyabilmek ve günümüz dünyasına adapte olarak cevap verebilmek için çeşitli çözümler sunup yol göstermektedir.

BE Programının kişiye kazandıracakları:

-              Be’nin teorik temelleri ve pratik uygulamaları,

-              BE envanter profil sonuçlarını yorumlama ve bu sonuçları kullanarak geri bildirim verme,

-              Öğrenme davranış ve tutumlarını geliştirme,

-              Kişiler arası ilişkileri güçlendirme,

-              Güçlü takımlar kurma ve iletişimi güçlendirme,

-              Kişileri kendi kendilerinin liderleri olmaları yönünde destekleme,

-              Üretkenliği ve başarıyı artırma,

-              Stresi azaltma.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.