banner

YÖK, yabancı öğrencilere Türkiye’yi bu filmle tanıtacak




YÖK’ün yabancı öğrencilere Türkiye’nin daha iyi tanıtılması için başlattığı ‘Türkiye’de Öğrenci Olmak Harika’ adlı kısa film yarışmasında birincisi belli oldu. YÖK, yabancı öğrencilere Türkiye’yi yarışmada birinci gelen ‘Her şey güzel’ adlı filmle tanıtacak.

YÖK, 55 bine ulaşan yabancı öğrenci sayısını daha da artırmak, 179 üniversitenin dünya yükseköğretimdeki payının artması ve sayının 2015 hedefi olan 100 bine ulaşmasını sağlamak için tanıtım atağı başlattı. İnternetteki "Study in Turkey" sitesiyle tanıtımlar yapan YÖK, yabancı öğrencilere, Türkiye’nin uluslararası alanda daha iyi tanıtımının yapılması amacıyla kısa film yarışması düzenledi. Yaşar Üniversitesi Medya İlişkileri Koordinatörlüğü Görsel Yönetmeni ve yüksek lisans öğrencisi Özer Batçıoğlu’nun, yabancı öğrencilerin gözünden kültürü, doğası, yemekleri ve tarihiyle Türkiye’yi anlattığı "Her şey güzel" isimli filmi, tüm Türkiye’deki üniversitelerden katılımın olduğu yarışmada birinciliğe layık görüldü.

En çok misafirperveliğimizi seviyorlar

Yabancı öğrencilerin Türkiye deneyimlerini kameraya yansıttığı filmiyle birinciliği alan Batçıoğlu, "Türkiye’yi uluslararası alanda tanıtacak kısa filmi çekmek gerçekten gurur verici. Yapım sürecinde yabancı ve Türk öğrencilerle birlikte çalışmak, kültürler arası ahengi, uyumu görmek çok güzeldi. Onların Türkiye’de gerçekten mutlu olduğunu görmek, yaptığım işin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Yabancı öğrenciler, kültürümüzü, tarihimizi, doğal güzelliklerimizi yakından inceliyor ve çok önem veriyor. Filmin çekim aşamasında bunu yakından gördüm. Tarihi mekanlara ve tatil amacıyla gezebilecek pek çok yere sık sık gidiyorlar, Türk yemeklerini de çok seviyorlar. Ama en çok sevdikleri şeyin misafirperverliğimiz olduğunu gözlemledim. Bu gözlemlerimi de senaryoma en iyi şekilde aktarmaya çalıştım" dedi.

Türkiye’yi kartpostal ile tanıttılar

Türkiye’nin tüm güzelliklerini yabancı öğrencilerin gözünden ve dilinden anlatmak istediğini belirten Özer Batçıoğlu, "Yabancı öğrencilerin gezdiği tarihi ve turistik yerleri, kültürümüzde tanıdıkları objeleri ve tattığı yemekleri, artık günümüzde pek kullanılmayan ama eskiden hayatımızda sıkça yer alan kartpostallar ile anlatmaya çalıştım. Kartpostalın çok güzel ve nostaljik bir yapısı var. Eskiden herkes tatile gittiği yerden kartpostal atardı. Ama günümüzde teknolojik imkanlar sonrası geçerliliğini maalesef yitirdi. Ben de senaryomda kartpostal öğesini kullanmak istedim. Böylece hem geçmişin izlerini filmimin senaryosunda yer almasını sağlarken yabancı öğrencilerin de ailelerine Türkiye’yi kartpostallardaki güzel karelerle kendi dillerinden anlatmasını sağlamış oldum. Yabancı öğrencilerin ülkemizi İzmir’in güzellikleriyle tanıyacak olmaları da ayrıca gurur verici" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.