banner

‘Uluslararası Gençlik Kampı’ başvuruları uzatıldı




"Uluslararası Gençlik Kampı" başvuruları uzatıldı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, daha önce 15 Ağustos olarak açıklanan projenin son başvuru süresinin 17 Ağustos saat 18.00'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek için hayata geçirdiği "Uluslararası Gençlik Kampı" başvurularının süresi uzatıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, daha önce 15 Ağustos olarak açıklanan projenin son başvuru süresinin 17 Ağustos saat 18.00'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Katar, Kuveyt, Cezayir, Fas, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Makedonya'dan gelecek 240 gencin, uluslararası kamplardan ücretsiz faydalanabileceği belirtildi.

Projeyle ortak kültür mirasına sahip ülke gençlerini buluşturarak, dünya sorunlarına karşı duyarlı bir neslin yetişmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Samsun'daki 19 Mayıs Gençlik Kampı ve Trabzon'daki Düzköy Gençlik Kampı'nda düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyenlerin şu özelliklere sahip olması gerektiği kaydedildi:

"18-22 yaşlarında olmak. Kampta iletişim dili İngilizce olacağı için etkili iletişim sağlayabilecek şekilde çok iyi derecede İngilizce bilmek. Ülkesini temsil edebilecek düzeyde kendi tarihi, kültürü, değerleri, siyasal, ekonomik ve toplumsal yapısı hakkında bilgi sahibi olmak. Tartışmalara katkı sağlayabilecek bilgi ve kültürel donanıma sahip olmak. Gençlik çalışmalarında veya topluma yararlı hizmetlerde aktif olmak. Başkalarıyla etkili iletişim ve diyalog kurabilecek, paylaşımcı ve takım çalışmasına yatkın vasıfları taşımak. Devletler ve gençler arasında dostluk ilişkilerini geliştirmeye istekli olmak."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.