banner

Uzay Kampı’nda yepyeni bir aktivite




Uzay Kampı’nda yepyeni bir aktivite daha: uzay istasyonlu uzay uçuşu görevi

Bilgisayarda oluşturulmuş temsili görüntüdürUzay Kampı Türkiye 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi’ne eğitimlerine bir uzay istasyonu modelini ekleyerek başlayacak. Eylül ve ekim aylarındaki tadilat sürecini takiben, kasımda faaliyete geçecek programlarda kullanılacak uzay istasyonu iki ayrı modülden oluşacak ve Uzay Kampı Türkiye’nin eğitim alanında, yer kontrol merkezi ve uzay mekiğiyle aynı yerde bulunacak.

Uzay istasyonundaki modüllerde; uzay mekiği uçuş görevinin takip edileceği elektronik sistemler, “düşük yerçekimli ortamda deney”, “uzay yürüyüşü” görevlerinin izlenerek raporlanacağı monitörler ve hidroponik laboratuvarında uzayda bitki yetiştirilmesi gibi uygulamalar yer alacak.

Katılımcılar; simülasyon ortamında uzay mekiğinin “uzaya” gönderilmesi, Dünya’nın yörüngesinde uzay istasyonuyla iletişime geçilmesi ve yer kontrol merkeziyle bilgi alışverişinde bulunulması süreçlerini yaşayarak takım çalışması, problem çözme ve zaman yönetimi gibi konularda eğitim alacaklar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.