banner

24. Akbank Caz Festivali etkinlik programı ve biletleri




24. Akbank Caz Festivali 23 Ekim-2 Kasım arasında düzenlenecek. 24. Akbank Caz Festivali programının tamamı ve bilet fiyatları. 24. Akbank Caz Festivali bilet satış yerleri ve bilet fiyatları…

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden olan, zengin konser programı, atölye çalışmaları, paneller ve "Kampüste Caz" konserlerinin yer aldığı "24. Akbank Caz Festivali", 23 Ekim-2 Kasım arasında düzenlenecek. 

Etkinlik programı ve bilet satış noktaları için Tıklayın

24. Akbank Caz Festivali 23 Ekim - 14 Kasım tarihleri arasında ki etkinliklerin gerçekleştirileceği iller;

İstanbul, Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Edirne, Çanakkale, İzmir, Denizli

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında 23 Ekim'de The Seed'de, dünyanın yaşayan en önemli caz vokalistlerinden Dee Dee Bridgewater'in kızı olan ve etkileyici ses renginin yanı sıra sahne performanslarıyla da izleyenlerin beğenisini kazanan China Moses, piyanist Raphael Lemonnier ile kaydettikleri "Crazy Blues"dan besteler seslendirecek. 

En önemli trompetçilerinden Ambrose Akinmusire, 23 Ekim'de festivalin "Yeni Kıtadan Caz ve Ötesi" bölümünde Babylon'da caz tutkunlarıyla buluşacak. Aynı gün Akbank Sanat'ta Polonya cazının "Tomasz Stanko sonrası yetiştirdiği en önemli caz müzisyeni" kabul edilen piyanist ve film müziği bestecisi Leszek Mozdzer, dinleyici karşısına çıkacak. 

"Cazın Ustaları" bölümünde, önemli kontrbas sanatçısı Grammy ödüllü Christian McBride, Cemil Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda 24 Ekim'de caz tutkunlarıyla bir araya gelecek. Aynı gün, İtalyan cazının müzik dünyasına en önemli katkılarından olan Mario Biondi, geçen yıl yayınlanan "Sun" isimli son albümünün dünya turnesi kapsamında, Babylon sahnesinde olacak. 24 Ekim'de Hollanda'nın en ünlü caz DJ'i olarak tanınan Maestro, Babylon'da sahne alacak. Gitar tonu ve tekniğiyle özgün tarzını oluşturan, Sarp Maden de solo projesiyle 24 Ekim'de Akbank Sanat'ta konser verecek. 

Festival kapsamında, 25 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda, rocktan caza farklı türleri bir araya getiren trompetçi İbrahim Maalouf, hayranlarıyla buluşacak. Tasavvuf müziğinin ana enstrümanı olan neyi caz enstrümanları arasına sokan neyzen Kudsi Ergüner de "Alman cazının kuyruklu yıldızı" olarak tanımlanan piyanist Michael Wollny ve perküsyon ustası Hamdi Akatay ile CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Genç cazcı Engin Recepoğulları ise 25 Ekim'de triosu ile Akbank Sanat sahnesinde olacak. 

Festivalin 4. günü olan 26 Ekim'de, henüz 24 yaşında olmasına rağmen dünyanın önemli sahnelerinde konserler veren Amsterdam doğumlu piyanist, vokal, besteci, söz yazarı ve aranjör Karsu, Caddebostan Kültür Merkezi'nde caz tutkunlarıyla buluşacak. Karsu, beğenilen ilk albümü "Confession"dan eserler seslendirecek. Polonyalı müzisyenler arasında önemli bir yere sahip olan caz piyanisti, besteci ve yapımcı Marcin Masecki de aynı gün Akbank Sanat'ta konser verecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.