banner

2020’lerde tek dil kullanılacak: Dijital dil




MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, “2020’li yıllarda tek dil kullanılacak, o da dijital dil olacak.” sözleriyle dijital gelişime ve buna uyum sağlamanın önemine değindi.

Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının geleneksel  “İlk Ders Açış Konuşması”nı MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin gerçekleştirdi.  Rektör Şahin “Eğitim ve Liderlik” temalı konuşmasında, Eyüboğlu Koleji ve Eyüboğlu Fen Lisesi öğrencilerine “Değişime ayak uyduran değil, o değişimi gerçekleştiren olun.” önerisinde bulundu.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı “İlk Ders Açış Konuşması”nda, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, 500 liseli öğrenci ile bir araya geldi. Prof. Dr. Muhammed Şahin “Eğitim ve Liderlik” teması doğrultusunda gerçekleştirdiği konuşmasında öğrencilere kendi öğrencilik yıllarından ve kariyer yaşamından örnekler vererek, 21. Yüzyılda başarılı olmanın ayrıntılarına değindi. 

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampüsünde gerçekleştirilen geleneksel “İlk Ders Açış Konuşması”nda Kolej ve Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Muhammed Şahin konuşmasının başlangıcında, Karadeniz’de bir köyde geçen kendi çocukluk ve okul yıllarından söz ederek, “Nereden geldiğiniz önemli değil, çalışırsanız her şeyi başarabilirsiniz.” dedi.

 Prof. Şahin, “2002 yılında İTÜ’de profesör olduktan sonra ‘Ben bu üniversiteye rektör olacağım’ dedim ve bunu da başardım.” diyerek, bireyin hayatta mutlaka bir hedefinin olması ve başarmak için o hedefe kilitlenmesi gerektiğinin altını çizdi. “Yaşadığımız bu dönem ve koşullarda ‘şu yolu izlerseniz başarılı olursunuz’ türünden net bir tavsiyede bulunamıyorum.” diyen Prof. Dr. Muhammed Şahin kişisel kariyer yolculuğunda Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir vatandaş olarak yaşamayı ilke edindiğini de sözlerine ekledi.

2020’LERDE TEK DİL KULLANILACAK: DİJİTAL DİL

Günümüzdeki hızlı teknolojik gelişimlere de değinen Prof. Şahin kuşaklar arası çatışmaların her dönem olduğunu ancak her kuşağın da kendini, dönemsel özellikler doğrultusunda ortaya koyduğunu belirtti. “Sizler teknolojiyi şekillendiren Z kuşağının üyelerisiniz.” diyerek genç öğrencilere içinde bulundukları dönemin en belirgin özelliğinin teknolojideki hızlı değişim olduğunu ifade eden Muhammed Şahin, “2020’li yıllarda tek dil kullanılacak, o da dijital dil olacak.” sözleriyle dijital gelişime ve buna uyum sağlamanın önemine değindi.

 “Eğitim ve Liderlik” teması doğrultusunda konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Muhammed Şahin öğrencilere, bir liderde bulunması gereken özellikleri 10 maddede sıraladı:

•             Uluslararası ve net bir vizyon

•             Güçlü bir iletişim ve yeni medya araçlarını kullanabilme becerisi

•             Paydaşları ile arkadaş olabilme

•             Sürekli öğrenmeye açık olma

•             Güçlü bir motivasyon ve sonuç odaklılık

•             Doğru kişilerle doğru takımı kurabilme

•             Çevreye duyarlı olma

•             Proaktif olma

•             Yararlı kutuplaşmaları sağlayabilme, zehirli kutuplaşmaları önleyebilme

•             Yenilikçi olma

Prof. Şahin ayrıca “Dünyada tüm bu kriterleri taşıtan tek bir lider vardı, o da Mustafa Kemal Atatürk’tü…” dedi ve konuşmasını “Değişime ayak uyduran değil, o değişimi gerçekleştiren olun.” sözleriyle tamamladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.