banner

Ünlü iş adamı Ali Sabancı’dan öğrencilere tavsiye




Ünlü iş adamı Ali Sabancı, bir özel okul tarafından düzenlenen kariyer etkinliğinde öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu

Özel Irmak Lisesi, öğrencilerinin tüm hayatlarına yön verecek meslek seçimini doğru yapabilmeleri, kendi beceri ve eğilimlerini iyi değerlendirerek seçtikleri mesleğin özelliklerini tanımaları amacıyla düzenlediği Kariyer Günleri’nin 8.’sinde, bu yıl konuşmacı olarak ünlü iş adamı Ali Sabancı’yı ağırladı. Ali Sabancı, “Hiçbir zaman ne oldum demeyin, ne olacağım diye düşünün. İyi olmayı düşünün” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Özel Irmak Lisesi, 8’incisini düzenlediği Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında 9 Aralık Salı günü, ünlü iş adamı Ali Sabancı’yı ağırladı. Son derece rahat ve esprili sunumuyla öğrencileri etkileyen Ali Sabancı; babası Şevket Sabancı, amcası Sakıp Sabancı ve diğer aile üyelerinin hayat görüşlerinden kesitler vererek ve kendi deneyimlerini paylaşarak yaşam anlayışı, gelecek kaygısı, kendini tanıma ve geliştirme, başarı–başarısızlık gibi konular hakkında önemli ipuçları verdi.

Atatürk Fen Lisesi’nden bir grup öğrencinin de izlediği sunumda iş adamı Ali Sabancı, “Hiçbir zaman ‘ben’ demeyin, ‘biz’ deyin. ‘Ne oldum’ demeyin, ‘ne olacağım’ diyerek düşünün” dedi. Öğrencilere hiçbir zaman yalan söylememelerini söyleyen Ali Sabancı, “Bu hayatta tek borç alamayacağınız, ödünç alamayacağınız bir şey var. O da itibar. İtibarınızı zedeleyecek herhangi bir şey yapmayınız” ifadelerini kullandı. Sabancı, kişinin en büyük zenginliğinin yeni durumlara uyum sağlayabilmesi olduğunu dikkat çekti ve gençlerin bu yaşlarının kıymetini çok iyi bilmeleri gerektiğini belirtti.

ZENGİNLİĞİMİN YARISINI VERİRDİM

Ali Sabancı, “Üniversiteyi erken bitirmeye uğraşmayın. Lisesi, ortaokulu erken bitirmeye çalışmayın” diyerek öğrencilere her şeyi zamanında yapmalarını öğütledi. “Sizin yerinizde olmak için zenginliğimin yarısını verirdim” diyen Sabancı, ‘yarısı’ ifadesi ile hem güldürdü hem düşündürdü. Ali Sabancı, ticari zekasının sözlerine yansıdığı söyleşide “Babam” dizeleri ile duygu dolu anlar yaşattı.

4 yaş: Babam her şeyi biliyor.

6 yaş: Benim babam, senin babandan daha çok şey biliyor.

8 yaş: Babam bazı şeyleri biliyor.

10 yaş: Babamın gençliğinde her şey çok farklıymış.

12 yaş: Aslında bu konuda babam hiçbir şey bilmiyor, çocukluğunu anımsayamayacak kadar yaşlı.

14 yaş: Babana kulak asma, o artık çağdışı.

21 yaş: Babam mı, aman Tanrım o hiçbir işe yaramaz.

25 yaş: Babam bu konuda az da olsa bir şeyler biliyor, ama o yaşta insanın bir şeyler bilmesi normal.

30 yaş: Bu konuda babamın fikrini alsam iyi olur.

35 yaş: Babama sormadan hiçbir şey yapmamalıyım.

40 yaş: Acaba babam bu konunun üstesinden nasıl gelirdi, ne kadar akıllı ve deneyimli insandı.

50 yaş: Babamın yanımda olması ve bu konuda bana akıl vermesi için neler vermezdim. Onun ne kadar akıllı bir insan olduğunu hiç takdir etmemiştim. Oysa ondan ne kadar çok şey öğrenebilirdim, ah çok yanlış yapmışım…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okulun kurucularından, Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ve Irmak Okulları Kurumsal Koordinatörü Nazan Fettahoğlu ile birlikte öğrenciler, Sabancı’ya hediyelerini takdim etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.