banner

Öğretmenin değişen rolü bu konferansta tartışılıyor




Öğretmenin değişen rolü Terakki ELT (English Language Teaching) 2015 (TELT 2015) konferansında tartışılıyor.

Terakki Vakfı Okulları Yabancı Diller Koordinatorlüğü’nün organizasyonunu üstlendiği TELT Forum & Career Day etkinliği bu yıl 21 Şubat’ta Terakki Vakfı Okulları Levent Yerleşkesinde gerçekleşecek. Türkiye’den ve yurtdışından katılımcıların yer alacağı bir kariyer günü ve seminer etkinliği olan bu organizasyonda ‘öğretmek’ ve ‘öğrenmek’ kavramları, ‘eğitimde yükselen trendler, bunların öğrenci ve öğretmenlere etkileri’, ‘öğretmenlerin profesyonel gelişim olanakları’ gibi konular detaylı olarak ele alınacak.

Etkinlik kapsamında alanında uzman akademisyen ve yazarların oturumlarının yanısıra katılımcılar için çeşitli eğitim olanakları ile ilgili bilgiye ulaşım, en yeni öğrenci ve öğretmen materyallerine erişim gün boyu etkinlik alanındaki stantlardan elde edilebilecek.

Bu yıl konferansın açılışını eğitimde teknoloji kullanımı ve yabancı dil öğretimi konularında uzman Philip Kerr yapacak. Geçen yıl bu açılışı ünlü gelecek bilimci Thomas Frey yapmıştı. Bu yılın konuğu Philip Kerr, İngilizce öğretimi alanında ‘Straightforward, Inside Out’  gibi okullarda yaygın olarak kullanılan kitapların yazarı ve bu yıl ‘Translation and Own-Language Activities’ adlı kitabı ile ‘The Duke of Edinburgh English Language Book Awards’ ödülünü alan bir konuşmacı . Aynı zamanda teknolojinin öğretim alanında kullanılmasına yönelik yazıları ile bu alanda ilgi çeken bir araştırmacı. 21 Şubat’ta Philip Kerr  ‘öğrenen’ rolünün son yirmi yılda nasıl bir değişimden geçtiğini ve eğitim teknolojilerindeki gelinen son noktayı izleyicilere sunacağı çarpıcı örneklerle paylaşacak.

Etkinliğin ikinci ana konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörü Dr. Deniz Kurtoğlu Eken, eğitimcilerin profesyonel gelişimine yönelik atacakları adımlar, yabancı dil öğretiminin Türkiye’deki genel durumu ve bu konu için yapılması gerekenler konularında görüşlerini aktaracak.

Etkinlik kapsamında çeşitli kurumların Yabancı Dil Koordinatörleri de bir panel aracılığıyla bir araya gelerek katılımcılara  ‘Eğitimcilerin 21. Yüzyıl öğretim becerileri ve yetkinlikleri neler olmalıdır?, ‘Okullarda bu konuda mevcut durumumuz nedir ve daha neler yapılabilir ?’ gibi konu başlıklarıyla fikir paylaşımında bulunarak katılımcıların konu ile ilgili sorularını yanıtlayacaklar. Bu panelin konuşmacıları arasında TED Okulları Yabancı Diller Koordinatörü Dr. Fatma Ataman, Terakki Vakfı Okulları Yabancı Diller Koordinatörü Matthew Benton, Irmak Okulları Yabancı Diller Koordinatörü Chris Judd gibi isimler yer alıyor.

Ayrıca katılımcılar yuvarlak masa söyleşileri ve interaktif oturumlarla ilgi alanları ve alan ile ilgili merak ettikleri konulara yönelik seçmiş oldukları oturumlarda fikir alışverişinde bulunacaklar.

Yazarlar köşesinin bu yılki konuğu ‘Dealing with Difficulties’, ‘Mixed Ability Classes’  ve ‘English as a Lingua Franca’ gibi yabancı dil alanında önemli kitapların yazarı ve aynı zamanda Yunanistan’da öğretmen eğitmeni olarak çalışan Luke Prodromou.

İsteyen katılımcılar konferans websitesi aracılığıyla göndermiş oldukları özgeçmişlerine göre Terakki Vakfı Okulları Yabancı Diller koordinatörü ve bölüm başkanları ile iş görüşmeleri de yapabilecek.

Etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye www.teltforum.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

PROGRAM

8:30 / 9:00 Kayıt  ( K1 Ust Fuaye alanı)

9:00 / 9:30 Açılış Programı ve Konuşması (K1)

9:30 / 10:20 Sunum 1: Philip Kerr (K1)

10:20 / 10:40 Ara

10:40 / 11:20 Eş Zamanlı Oturumlar/İş Görüşmeleri ( İ3 Binası)

11:20 / 11:30 Ara

11:30 / 12:10 Yuvarlak Masa Oturumları (İ3 Binası)

12:10 / 13:00 Öğle arası

13:00 / 14:00 Poster Sunumları / Interaktif Oturumlar / Koordinatorler Paneli (İ3 Binası)

14:10 / 14:50 Eş Zamanlı Oturumlar/İş Görüşmeleri (İ3 Binası)

14:50 / 15:00 Ara

15:00 / 15:40 Yuvarlak Masa Oturumları ( İ3 Binası)

15:50 / 16:40 Sunum 2: Deniz Kurtoğlu Eken( K1)

16:40 / 17:15 Dave'n Luke Performansı ( K1)

17:15 Kapanış

18:30 / 21:00 Bogaziçi Mezunlar Derneği (BUMED) Kokteyl

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgi için: Burcu Kayıtmaz/ Terakki Vakfı Okulları, ELT Akademik Uzman

Tel: 0 212 351 00 60 ( 281)- 0 532 292 70 32

Web: www.teltforum.com e-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.