banner

11. Uluslararası Kar Film Festivali 23-25 Mart’ta




Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenecek "Uluslararası Kar Film Festivali"nde 200 film yarışacak. Programa ulaşmak için Tıklayın

Festivalin Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, yaptığı açıklamada, uluslararası festivalin 23-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceğini, belgesel, kurgusal, reklam, animasyon ve deneysel olmak üzere 5 kategoride yarışların yapılacağını ifade etti.

Festivale her yıl yenilikler kattıklarını vurgulayan Hıdıroğlu, "Festivali geleneksel hale getirdik. Beş dalda 200 film yarışacak. Geçtiğimiz yıllarda bu sayı 100 dolaylarındaydı. Dalında başarılı, ödüllü ve popüler yönetmenleri, oyuncuları ve sinema sektörü temsilcilerini öğrencilerle buluşturacağız" ifadesini kullandı.

Söyleşiler ve gösteriler üzerine kurulu bir festival olduğunu anlatan Hıdıroğlu, şunları kaydetti:

"Festivalimizi bu sene 3 güne çıkarttık. Halkın takip ettiği dizi oyuncularından akademisyenlere kadar birçok ünlü simayla buluşacağız. Kuramsal bilgilerden çıkıp, pratik alana doğru geçtiğimiz birkaç gün olacak. Öğrencilerin katkısı da büyük. Severek görev almak istiyorlar ve bu durum bizi de sevindiriyor. Festivalimiz online başvurusu olan tek film festivali olma özelliğine sahip. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleriyle de işbirliği içerisinde, gelen filmleri değerlendireceğiz."

Festival Öğrenci Komitesi Başkanı Ahmet Tevfik Karayurt da bu yılki festivale sıkı şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, festivalde 40 kişilik ekibin görev aldığını belirtti.

Festivalin renkli geçmesi için farklı etkinliklerinin olacağının altını çizen Karayurt, "Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl fakültede festival köşesi kurarak öğrenci arkadaşlarımızın daha aktif şekilde festivale katılmasına gayret gösteriyoruz. Festival köşesinde gelen konuklarla ilgili bilgiler ve festivalimiz hakkında bilgiler vermeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.