banner

Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı 2-5 Nisan’da




Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 2-5 Nisan tarihleri arasında İDTM-İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 2-5 Nisan tarihleri arasında İDTM-İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Fuarda, eğitimde verimliliği arttıran son modeller, uzay çağı teknolojisi ile donatılmış okullar yaratan çözümler, en yeni ürünler ve fazlası Educashow’da olacak. Bu yılın teması ‘Öğrenmek için Oyna, Oynamak için Öğren’ olarak belirlendi.

Bu yıl 02-05 Nisan 2015’te İDTM - İstanbul Fuar Merkezi Hall 11’de 8. büyük buluşmasını gerçekleştirecek olan Educashow, eğitime yönelik pek çok yeni ürün ve uygulamanın lansmanına ev sahipliği yapacağı gibi dört gün boyunca ücretsiz seminerler ve atölyeler gerçekleştirecek. “Öğrenmek için Oyna, Oynamak için Öğren” konulu 30’un üzerinde Atölye çalışması ve 16 seminerden oluşan sertifikalı programa, kontenjan dahilinde tüm ziyaretçiler ücretsiz olarak katılım gösterebilecekler. Türkiye’nin ve dünyanın en iyi firmalarının eğitime yönelik en yeni ürün, strateji ve modellerini sergileyecekleri Educashow’da, ziyaretçiler ilk elden ürünleri deneme fırsatı da yakalıyor. Eğitim sektörüne yönelik en yeni bilgisayarlar, tabletler, yazılımlar, üç boyutlu eğitim materyalleri, laboratuvar sistemleri, robotik uygulamalar, okul ve sınıf dizaynları, okul mobilyaları ve zeka kullanım kapasitesini arttıran materyaller, fuarın öne çıkan ürünlerinden bazılarını oluşturuyor.

Katılımcı okullar beklentileri öğreniyor

Boyut Group Genel Müdürü Orçun Fida, Türk eğitim sistemine ciddi katkı sunmak amacıyla kurulan ve aynı zamanda hem Educaturk Eğitim Fuarlarını hem de Educashow’u düzenlendiklerini söyledi. Orçun Fida, iki fuar arasındaki stratejik bağı ve kazanımlarını şu ifadelerle anlatıyor: “Boyut Group tarafından, 10 yıldır düzenlenen Educaturk Eğitim Fuarları’na katılan tüm okullar, Educashow’un potansiyel ziyaretçileri durumunda bulunuyorlar. Educaturk’te kendilerini öğrenci ve velilere anlatma olanağı bulan okullar, aynı zamanda öğrenci ve velilerin beklentilerini de öğreniyor. Educashow’un işlevi ise tam bu noktada başlıyor. Eğitim uzmanları, yöneticileri, uygulayıcıları hem eğitim içeriklerini daha üst bir noktaya taşımak hem de okul donanımlarını uzay çağına göre yeniden dizayn etmek için Educashow’a geliyorlar. Aynı çatı altında yüzlerce, binlerce ürünü, hizmeti, modeli inceliyor, fikir alışverişinde bulunuyor ve en doğrusunu tercih ediyor. Yani üretici kazanıyor, öğretmen ve okul kazanıyor, öğrenci kazanıyor, veli kazanıyor... Kısacası Türkiye kazanıyor.”

Fuarda verilecek seminerler

Her yıl bir ana tema çerçevesinde ücretsiz eğitimler düzenleyen Educashow’da bu yıl, “Oyun Temelli Öğrenme” konusu masaya yatırılacak. Eğitim programı, eğitim uzmanı Kayhan Karlı yönetimindeki Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nin deneyimli kadrosu tarafından verilecek. Programın detaylarına www.educashow.com web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Teorik ve uygulamalı oturumlardan oluşacak programda ele alınacak başlıklardan bazıları şöyle:

Sosyal ve Duygusal Gelişimde Oyunun Yeri - Barış Sarısoy; Erken Çocuklukta Oyun ve Çok Kültürlülük - Dr. H.Billur Çakırer; Eğitimde Oyun ve Sosyal Medya İlişkisi - Dinçer Demir; Gülme Yogası - Eda Atay; Öğretmenler İçin Hikâye Anlatıcılığı - Eda Bayraktar; Dil Eğitimi ve Oyun - Eva Büyüksimkesyan; Aile Eğitiminde Oyun - Fatih Akdoğan; Öğretmenler İçin Tasarım Odaklı Düşünme - Göksel Gürsel; Eğitimde Yaratıcı Drama Uygulamaları – Gülnaz Bekar; Maker Hareketi ve Eğitim - Hakan Ataş; Oyun Temelli Öğrenme - Kayhan Karlı; E-Öğrenmede Oyunlaştırma - Mert Kestek; İlkokul Sınıflarında Oyun - Murat Kaçar; Sınıf Yönetimi’nde Bir Yöntem: Takım Oyunları - Mürşide Demirkol; Oyunbaz Bir Öğrenme Ortamı - Nur Şatıroğlu; Eğitimde Oyunlaştırmanın Nörobiyolojisi - Dr. Selçuk Can Güven; Oyunlaştır-Farklılaştır - Serkan Demir; Oyunlaştırma Yoluyla Ölçme - Sonnur Özel; Yönetim ve Oyun - Şengül Kesler; Matematik Eğitiminde Oyun ve Dijital Araçlar - Uğur Mert.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.