banner

1 milyon TL ödüllü girişimcilik proje yarışması başvuruları başladı




Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Çalık Holding iş birliğiyle düzenlenen "İlk İşim Girişim Proje Yarışması"nda dereceye girenlere, 1 milyon liraya kadar yatırım fırsatı ile çeşitli hediyeler verilecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (YTÜ TTO) ve Çalık Holding ortaklığında ikincisi düzenlenen yarışmanın 2015 yılı başvuruları başladı.

Son başvuru tarihi 30 Nisan 2014 olarak belirlenen yarışmada, girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını, inovatif, ilginç, topluma faydalı ve kar getirebilecek iş fikirlerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Yarışma, üniversite öğrencileri, mezunları ve sanayi alanında çalışanların yanı sıra "yeni fikri olan" herkese açık olacak.

Yarışmada jüriyi ikna ederek dereceye giren fikir sahiplerine, Çalık Holding tarafından 1 milyon liraya kadar yatırım fırsatı sunulacak. Yarışma birincisine YTÜ Kuluçka Merkezi'nde 1 sene ücretsiz ofis, genel giderler, eğitim ve mentorluk alma imkanı verilecek. Ayrıca dereceye giren ilk üç proje sahibine onar bin lira özel ödül, finale kalan 10 finaliste dizüstü veya tablet bilgisayar hediye edilecek.

Yarışmanın son başvuru tarihi, 30 Nisan olarak belirlendi.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkini geçen yıl düzenledikleri yarışmanın çok başarılı geçtiğini ve yarışmada dereceye giren projelerin birkaçının 1 yıllık sürenin ardından ürüne dönüşecek düzeye geldiğini ifade etti.

Bu yıl yarışmaya 300'e yakın projenin katılmasını beklediklerini kaydeden Yüksek, "Geçen yıl Türkiye'nin dört bir yanından 200 kadar proje yarışmıştı. Bu yıl bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Girişimcilik, bir kültür işi. Bizde bu kültür yeni yeni gelişiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuya önem vermesiyle, 'Bağımsızlık üretmekten geçiyor' idealiyle ortaya çıkan bir şey. 100 yıl boyunca bu kültürle yetişen toplumlara yetişmemiz zor ancak bizde de iyi örnekler ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.