banner

Right Stuff Ödülü Sahibi Edward A.Van Cise ‘Geleceğin Kâşifleri Programı’na Geliyor!




ABD’de Uzay Kampı programlarına katılarak gelecekte uzay teknolojileriyle ilgili bir alanda çalışma hayali kuran ve bu hayalini Johnson Uzay Merkezinde Uçuş Yöneticisi olarak gerçekleştiren Ed Van Cise Uzay Kampı Türkiye’ye geliyor.

Küçükken katıldığı Uzay Kampı programında gösterdiği üstün performansla “Right Stuff” ödülü alan ve uzaya olan tutkusunu Michigan Üniversitesi’nden Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında lisans eğitimi alarak mesleğe dönüştüren Ed Van Cise, Uzay Kampı Türkiye’nin yürüttüğü “Geleceğin Kâşifleri Programı”nın özel konuğu olarak, 2-8 Ağustos dönemindeki 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na katılacak.

Halen NASA Johnson Uzay Merkezi’nde Uçuş Yöneticisi olarak görev yapan Edward A. Van Cise, 2010 yılında STS-131/19A uzay mekiği görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) Uçuş Kontrol Takımı Planlama vardiyası liderliği, 2011’de UUİ Expedition 28 görevi için uçuş yöneticiliği liderliği, 2013’de HTV-4 Japon kargo teslim görevi, 2014’de UUİ Expedition 41’in uçuş yöneticiliği liderliği gibi önemli görevleri üstlendi. Ed Van Cise, Uzay Kampı Türkiye’de programlara katılan öğrencilere; kariyeri, uzay tutkusu ve hayallerini nasıl gerçekleştirdiğiyle ilgili sunum yapacak.

2012 yılında düzenlenen törenle adı ABD’nin Alabama eyaletinde, Huntsville şehrinde bulunan Uzay ve Roket Merkezinde, “Şeref Listesi”ne verilen Ed Van Cise, gösterdiği üstün çalışma performansıyla “Çoklu NASA Ekibi Ödülleri”, “NASA Üstün Liderlik Madalyası” ve “NASA Olağanüstü Başarı Madalyası” gibi birçok ödüle layık görüldü.

Geleceğin Kâşifleri Programı Kayıtları Devam Ediyor

Edward A. Van Cise’nin, 2-8 Ağustos döneminde düzenlenecek “Geleceğin Kâşifleri Zirvesi”ne özel konuk olarak katılacağı Geleceğin Kâşifleri Programı (FEP), interaktif eğitimlerine devam ediyor. Yıl boyunca uygulanan programda, öğrencilere Uzay Kampı Türkiye’deki son teknolojiye sahip Dijital Eğitim Merkezinden takım çalışması, uygulamalı fen ve uzay bilimleri eğitimleri veriliyor. Öğrencileri fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik konularına yönelmeleri için teşvik eden programa kayıtlar halen devam ediyor. Detaylı bilgi almak için: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

GELECEĞİN MARS ASTRONOTU ADAYI UZAY KAMPI TÜRKİYE’Yİ ZİYARET ETTİ

Mars’a 2030’lu yıllarda yapılması planlanan insanlı uçuşlarda görev almak için hazırlanan 14 yaşındaki ABD’li öğrenci Alyssa Carson, Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti. Özel bir TV programı çekimi kapsamında İzmir’de, Ege Serbest Bölge’de kurulu Uzay Kampı Türkiye tesislerine gelen Alyssa, kampa katılan öğrencilerle sohbet ederek Mars tutkusu ve aldığı eğitimler hakkında bilgi verdi. Akranlarına küçük yaşlardan beri Mars’a büyük ilgi duyduğunu anlatan Alyssa Carson; uzay kamplarına yedi, uzak akademisi programlarına üçkere katıldığını belirtti. Alyssa ayrıca ABD’deki 14 NASA Ziyaretçi Merkezi’ne giderek “NASA Pasaport Programı”nı tamamlayan ilk kişi olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mars’a gitmeyi düşleyen ABD’li öğrenci Alyssa’nın en büyük destekçisi babası

Mars’a ve uzay kamplarına gösterdiği ilgiyle NASA yetkililerinin dikkatini çeken Alyssa Carson, Mars’a 2030’lu yıllarda yapılması planlanan insanlı uçuşlarda görevlendirilmek için NASA tarafından yakından takip ediliyor. ABD’deki ve Kanada’daki kamplardan sonra, 2012’de Uzay Kampı Türkiye’nin 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na katılan ve böylece dünyadaki tüm uzay kamplarına katılan ilk öğrenci olan Alyssa, neden Mars’a gitmeyi hayal ettiği sorusuna “Mars’a gitmek istiyorum çünkü oraya daha önce kimse adım atmadı” sözleriyle cevap veriyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.