banner

NASA’dan Öğretmenlere Ay Sunumu




Uzay Kampı Türkiye’nin düzenlediği organizasyonla; fen bilimleri öğretmenleri ve NASA’nın Marshall Uzay ve Uçuş Merkezi arasında Ay konulu video konferans gerçekleştirildi.

uzay videokonferansUzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) birlikteliğinde yürütülen Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) ve Geleceğin Kaşifleri Programı’na (FEP) katılan okulların fen bilimleri öğretmenleri, Uluslararası Ay Gözlemi Haftası (International Moon Observation Week)  kapsamında Uzay Kampı Türkiye’de bir araya gelerek NASA’ya bağlandı.

Etkinliğe; İzmir’den Çakabey Koleji, Özel Türk Koleji, TED İzmir Koleji, Rota Koleji, SEV İlköğretim Okulu, TAKEV Karşıyaka Okulları fen bilimleri öğretmenleri Uzay Kampı Türkiye’deki Dijital Öğrenme Merkezi’nden katılırken, İstanbul’da bulunan farklı Doğa Okullarından yaklaşık 38 fen bilimi öğretmeni de video konferansla eşlik etti. Öğretmenler, yaklaşık bir saat süren sunum boyunca; NASA’nın Marshall Uzay Merkezi’nde görev yapan uzman Scott Anderson’dan gelecekte NASA’nın Ay ile ilgili planları, Ay hakkında fazla bilinmeyen gerçekler, Ay’a insanlı uçuşun tarihçesi gibi konular hakkında bilgi aldılar.

GFTSE Müdürü R. Tolga Yıldırım, yapılan çalışmalarla ilgili olarak şöyle dedi: “Düzenlediğimiz özel projelerle bugüne kadar NASA’yla ve kendi bünyemizdeki Dijital Öğrenme Merkezi aracılığıyla 150’ye yakın video konferans bağlantısı gerçekleştirerek Türkiye’den ve farklı ülkelerden öğrencilere uzayla ilgili eğitim verdik. Bu yıl da PSSP ve FEP ile interaktif eğitim programlarımıza devam edeceğiz. Programlarımızda yer almak isteyen okulları bekliyoruz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.