banner

Çocuklar için Enerji Parkı




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, "Enerji Parkı sayesinde çocuklar güneş ve rüzgar enerjisi nasıl elde edilir, nükleer santraller nasıl çalışır bunları görecekler" dedi.

enerji parkiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, enerji verimliliğini ve duyarlılığını arttırmak amacıyla ilkokul öğrencilerini misafir etti.

Alaboyun, Maden Tetkik Ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğündeki Enerji Parkı'nda, çocuklar için düzenlenen enerji verimliliği ve tasarrufu etkinliğinde konuştu.

Enerjinin nasıl üretildiğini, ham maddelerin neler olduğunu ve enerjiyi üreten insanların çektiği sıkıntıları görmek açısından MTA'da bulunan Enerji Parkı'nın çok önemli olduğunu söyleyen Alaboyun, "Enerji Parkı sayesinde çocuklar uygulamalı maketler görecek. Güneş ve rüzgar enerjisi nasıl elde edilir, nükleer santraller nasıl çalışır, hidroelektrik santrallerinden nasıl enerji elde edilir ve bu enerji nasıl tüketilir bunları görecekler" dedi.

Kendisine haftalar önce Nevşehir'de bir öğrenciden mektup geldiğini, Nevşehirli küçük öğrencinin kendisini davet ettiğini ifade eden Alaboyun, mektuptan sonra sürpriz bir ziyaretle Nevşehir'e gittiklerini ve bugün de MTA'da Nevşehir'deki o öğrencileri misafir ettiklerini dile getirdi.

Alaboyun, çocuklarla birlikte Enerji Parkı'nı gezip, çocuklara parkta bulunan alanları göstererek ziyaretini tamamladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.