banner

Dünya üniversiteleri İstanbul’da buluşuyor




Avrupa, Asya ve Ortadoğu’dan 85’in üzerinde üniversitenin üye olduğu dünyanın en kapsamlı yükseköğretim ağlarından biri sayılan EURAS-Avrasya Üniversiteler Birliği ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK’in desteğinde düzenlenen EURIE 2016 Zirvesi 17-19 Şubat 2016 tarihleri Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
dr_mustafa_aydin_iauDünyanın en seçkin üniversite, akademisyen ve yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcileri İstanbul’da düzenlenecek EURIE- Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde buluşmaya hazırlanıyor. 17-19 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek EURIE- Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’yle Türk yükseköğretim sektörünün dünyaya tanıtılması ve Türkiye’nin bu konuda cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.
Dünya çapında gerçekleştirilen yükseköğretim çalışmalarını İstanbul’a taşıyacak olan zirvede, akademik işbirlikleri ile uluslararası öğrenci sayısının arttırılması ve yüksek öğretim sektörünün global platformda hak ettiği seviyeye nasıl taşınabileceği de ele alınacak. Dünyanın en önde gelen Yükseköğretim kurumlarının temsil edileceği fuar alanının yanında Zirvede eş zamanlı 20'nin üzerinde panel, seminer ve yuvarlak masa toplantıları da düzenlenecek. Fuar alanında üniversite temsilcileri kendi aralarında akademik işbirliği fırsatlarını görüşerek; öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak projeler ve konferanslar düzenlenmesi gibi uluslararası işbirliklerini geliştirme imkanı bulacaklar.
Zirvenin konferans bölümlerinde ise yükseköğretim sektöründeki son gelişmeler, uluslararası eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerileri ile deneyimler, paneller, seminerler ve yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek. Dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen alanında uzman konuşmacılar, akademisyenler ve uluslararası eğitim derneği temsilcileri bu konferansta yer alacak.
Zirvenin mimarı EURAS Başkanı ve DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi ile Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Afrika ve Asya Pasifik bölgelerindeki ülkelerde faaliyet gösteren üniversiteler ve eğitimciler arasında bilimsel ve kültürel işbirliğini artırmayı, bu yönde projeler geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Zirve kapsamında fuar ve konferanslar ile program, ürün ve hizmet alanında Türkiye için bir vitrin oluşturacaklarını belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vitrin, ülkemiz ve bölgemizin değerleri, eğitim programları, ürün ve hizmetleri hakkında bilgi vermek adına önemli bir zemin oluşturmaktadır. EURIE’ye yurtdışındaki eğitim kurumlarından, yükseköğretimle ilgili bakanlıklardan, sektör temsilcilerinden katılacak tüm ziyaretçiler; Türkiye’nin üniversite temsilcileri ile tanışarak üniversitelerimizi daha yakından tanıyacak, işbirlikleri geliştirecek, öğrenci değişimi ve benzer projeler geliştireceklerdir. Üniversitelerimiz adına hem görünürlük ve marka değeri artacak, hem de öğrenci çekmek için somut işbirlikleri ile projeler geliştirilecektir.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.