banner

Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi 18 Mart'ta




İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) tarafından 18-20 Mart tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi" düzenlenecek.

erken_cocukluk_kongreKonuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve TÜRGEV’e bağlı Palet Okulları’nın iş birliğiyle düzenlenecek kongreye Kanada, Amerika, İngiltere, Belçika, Avustralya, Güney Kore, Malezya ve Pakistan’tan katılacak uzmanlar, ülkelerindeki erken çocukluk eğitimine ilişkin uygulama örneklerini anlatacak.

Kongrede, ABD’den dünyaca ünlü okul öncesi eğitimi uzmanı Dr. Robert Titzer, erken çocukluk döneminde dil konusundaki çalışmalarını, Londra Üniversitesi’nden Dr. Guy Roberts-Holmes milli yatırım olarak çocuk, Kanada’dan Prof. Dr. Michael Ungar çocuk, ailede risk ve direnç, Belçika’dan Prof. Dr. Ferre Laevers deneyimsel eğitim, ölçme değerlendirme metot yaklaşımından bahsedecek.

Dr. Ferre Laevers ile Julia Moons ise atölye çalışması yapacak. Avustralya’dan Radhika Santhanam-Martin çocuklarda zihinsel ve nörolojik sağlık ve kültür konularında göçmenler üzerine uygulamaları ve çalışmalarını aktaracak.

Rhode Island Üniversitesi’nden Dr. Hyunjin Kim, Güney Kore'deki erken çocukluk eğitimi ve iyi uygulamaları, Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesi’nden Dr. Mümtaz Ahmad ülkelerinde uygulanan iyi örnekleri anlatacak.

Ayrıca Türkiye’nin farklı illerinden gönderilen bildirilerin yanı sıra Kazakistan, Azerbaycan gibi ülkelerden de gelenler katılımcılarla paylaşılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.